Köttbullar à la Lady och Lufsen på LCHF-vis
Vi köper ofta nymald färs av gräsbeteskött hos slaktaren, så det har blivit många olika biffar och köttbullar genom åren i vårt kök vid Medelhavet.
Här en av mina favoriter, med vitlök, örter och chili.
Istället för spaghetti äter jag numera broccoli eller nån annan God grönsak till.
Köttbullar 2 port
300 g färs av nöt eller lamm
1 ägg
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk finhackad bladpersilja
1 msk torkad mynta
Havssalt och chiliflingor
3 msk smör
Blanda färsen med ägg och rör ner kryddor och örter.
Blanda väl och låt stå och svälla en stund.
Rulla till köttbullar, stek gyllenbruna några minuter i smör.
Skaka pannan medan du steker, så blir de jämnt brynta runtom.
Låt eftersteka några minuter med plattan avstängd.
Tomatsmörsås
2 tomater
2 vitlöksklyftor
50 g smör
1 tsk balsamvinäger
Havssalt och peppar
Skålla och skala tomaterna. Skär i centimeterstora tärningar. Skiva vitlöken fint.
Smält hälften av smöret och bryn tomathacket och vitlöken, utan att ta färg.
Krydda och häll på vinägern, låt koka ihop i några minuter.
Klicka ner resten av smöret strax innan serveringen, rör till en simmig sås.
Mycket bra, rolig att läsa ochmycket bra recept. Kram
Tack, Marianne 🙂