Laxpudding 2 port
150 g rökt eller gravad lax
½ liter blomkål i små buketter
2 dl majonnäs
2 dl riven ost, jag hade getost
1 dl finhackad dill
2 tsk ekologisk buljong, jag använde Bella Buljong
Salt och peppar
Lägg blomkålen i en kastrull, häll på 1 cm vatten och strö över buljongpulvret.
Lägg på lock och koka i några minuter. Ta av locket och låt vätskan koka in i blomkålen under några minuter till.
Låt svalna och bland med majonnäs och dill. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ett lager av blomkålsblandningen i en ugnsfast form. Täck med skivad lax och bred över resten av blomkålen.
Strö ett jämnt täcke av riven ost över och gratinera i 20 minuter på 175º.
Vill du ha en extra proteinrik gratäng så tillsätt två ägg till blomkålsröran.
Grädda då i 40 minuter tills äggstanningen stelnat. Servera med citron och olivolja över en sallad på gröna blad.
Tack för ďetta! Bland det godaste jag ätit på länge och så enkelt att tillaga!
Tack, kul att du tyckte om den ❤
Vilken härlig bild på olika kålsorter! De stora platta kålhuvudena finns också i vår härliga orientaffär som säljer underbara färska grönsaker här i Uppsala. De stora bladen är bra till kåldolmar, mjälla och lätta att sära på.
Tack, roligt att du också har tillgång till så fin kål 🙂
Som vanligt aptitligt!
🙂
Tack, det här har blivit en favorit 🙂