Laxpudding

Laxpudding

Laxpudding 2 port

150 g rökt eller gravad lax

½ liter blomkål i små buketter

2 dl majonnäs

2 dl riven ost, jag hade getost

1 dl finhackad dill

2 tsk ekologisk buljong, jag använde Bella Buljong

Salt och peppar

Lägg blomkålen i en kastrull, häll på 1 cm vatten och strö över buljongpulvret.

Lägg på lock och koka i några minuter. Ta av locket och låt vätskan koka in i blomkålen under några minuter till.

Låt svalna och bland med majonnäs och dill. Smaka av med salt och peppar.

Lägg ett lager av blomkålsblandningen i en ugnsfast form. Täck med skivad lax och bred över resten av blomkålen.

Strö ett jämnt täcke av riven ost över och gratinera i 20 minuter på 175º.

Vill du ha en extra proteinrik gratäng så tillsätt två ägg till blomkålsröran.

Grädda då i 40 minuter tills äggstanningen stelnat. Servera med citron och olivolja över en sallad på gröna blad.

Laxpudding på blomkål

Vitkål, Rödkål och Blomkål på Söndagsmarknaden i Alanya

Published in: on 03 januari 2016 at 14:00  Comments (6)  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/01/03/laxpudding/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommentarerLämna en kommentar

  1. Tack för ďetta! Bland det godaste jag ätit på länge och så enkelt att tillaga!

  2. Vilken härlig bild på olika kålsorter! De stora platta kålhuvudena finns också i vår härliga orientaffär som säljer underbara färska grönsaker här i Uppsala. De stora bladen är bra till kåldolmar, mjälla och lätta att sära på.

  3. Som vanligt aptitligt!
    🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.