Lucka 6 – Mandelbiscotti

Mandelbiscotti

Mandelbiscotti med kardemumma ca 25 st

4 ägg

4 dl (150 g) mandelmjöl

1 dl (60 g) grovhackad mandel

1 dl (35 g) kokosnötmjöl

1 dl (50 g) indiansocker, björksocker eller annan motsvarande sötning

1 msk kardemumma

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

ca ½ tsk salt

Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner äggen, blanda väl. Smaka av om degen är lagom salt.

Dela degen i 2-3 bitar och forma till en avlång, tjock limpa i händerna.

Tryck ut dem till smala limpor på bakplåtspappersklädd plåt.

Jämna till med handen och grädda på 150 grader i 20 minuter.

Ta ut och låt svalna på plåten i 30 minuter. Sänk värmen till 100 grader.

Skär försiktigt limporna i ca 2 cm sneda skivor med en tandad kniv.

Lägg tillbaks på plåten och torka, 10 minuter på var sida.

Stäng av ugnen och låt torka på eftervärmen, så håller sig kakorna fräscha längre.

Variera smaksättningen genom att byta ut kardemumman till:

1 msk pepparkakskryddor

1 msk kanel

0,5 g stött saffran

Rivet skal av 1 citron eller lime

2 msk pulvriserade bär, tex blåbär, hallon eller lingon

Några finhackade bittermandlar

Här på bloggen Erikas LCHF till vardag och fest hittar du ett biscottirecept bakat med smör och med flera sorters smaksättning.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2015/12/06/lucka-6-mandelbiscotti/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommentarerLämna en kommentar

  1. Jeg undres…Mangler det ikke smør i biscotti-oppskriften? Denne e-posten har blitt sendt fra en virusfri datamaskin som er beskyttet av Avast. http://www.avast.com

  2. Hej!
    Om man tar mindre sötning, blir det en annan konsistens då eller bara mindre sött?

    • Du får prova dig fram, jag har bara bakat med de här proportionerna 🙂

      • Nu har jag testat med en halv deciliter kokossocker och med saffran…
        Det blev farligt gott 😋

      • Härligt att höra 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.