Lucka 3 – Rödkål

Rödkål

Rödkål på mitt sätt

500 g rödkål

50 g varmrökt sidfläsk

2 dl svarta vinbär

1 gul lök

1 juläpple

2-3 msk smör/kokosolja

2 msk balsamvinäger

ca 2 tsk salt

10 kryddpepparkorn

10 vitpepparkorn

10 nejlikor

Skär rödkålen i strimlor, jag tog dem inte så tunna, det blir mer matigt då.

Strimla löken och fläsket. Bryn smöret, fräs lök och fläsk utan att ta färg i några minuter.

Tillsätt kål, vinbär och fint tärnat äpple, låt fräsa med en stund.

Krossa kryddorna i mortel till pulver. Rör ner kryddor och balsamvinäger.

Låt allt koka upp och puttra under lock i en halv timme. Rör då och då.

Smaka av om det behövs mer salt och vinäger. Låt kallna och kyl, rödkålen håller sig bra i 4-5 dagar.

Förbereder du den i god tid innan jul, så frys in i burkar eller påsar, ta sen fram och värm till julbordet.

Tomte med kokböcker

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2015/12/03/lucka-3-rodkal/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Stort tack för recept!
    Jag hade inte svarta vinbär eller äpple hemma, men tog päron istället, det funkade alldeles utmärkt, och så doftar det så gott med dessa kryddor 😉


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: