Träning, Bergsvandring, Delfinsafari, Tapaskurs och annat från Zumbaresan till Gran Canaria

Vältränad och fullmatad

Då var årets Hälsoresa till Gran Canaria över, kom hem till ett kallt och regnigt Östersund igår.

Vilken kontrast med +5 grader och regn, efter en vecka med uppemot +38 i Playa del Cura.

Varm Afrikavind, Scirocco, drog in över öarna lagom till vår ankomst.

Ett fint täcke av mikroskopiskt små sandpartiklar skymde solen i flera dagar, annars hade det blivit ännu varmare.

Uppe i bergen, där vi skulle gå på vandring med Rocky Adventure, var det än varmare, hela +45 i början på veckan.

Vår promenad flyttades fram till torsdagen, då temperaturen sänkts med cirka 20 grader, så vi nästan tyckte det blev lite svalt på morgonen.

Veckan har innehållit så mycket kunskap om bra mat och träning, varvat med historier från deltagarna om hur de fått ett mycket bättre liv tack vare övergången till LCHF.

Det var en stor spridning i ålder och kondition på deltagarna, från 25 år upp till 80.

Så det finns träning som passar alla, den fungerar även för oss som haft mycket problem med Fibromyalgi och värk.

Anna Hallén har verkligen förmågan att få läran om kost och hälsa att bli till något spännande, så föreläsningstimmarna i en varm lokal känns alltid alldeles för korta.

Men Anna är inte den som bara föreläser, utan hon delar frikostigt med sig av tips och råd hela dagarna.

Så vi har blivit fullmatade med kunskap om hur viktig maten är för att bygga upp en hälsosam kropp, både vid middagsbord, under promenader och vid poolkanten.

Hon är också en idéspruta när det gäller att hitta på aktiviteter utanför programmet. Sista dagen behövde vi därför inte tillbringa bara i väntan på att få åka till flygplatsen.

Det blev istället en improviserad utflykt med båten Felusi från hamnen i Puerto Rico, för att titta på valar och delfiner.

Efter 45 minuters båttur rakt ut till havs, hade vi helt plötsligt mängder av de mäktiga valarna och lekfulla delfinerna runt båten.

Tyvärr fick jag inte till några bra bilder på valar och delfiner, hoppas nån av de andra deltagarna hade bättre tur.

När vi kommit i land tog flera av oss en promenad tillbaks till hotellet längs den fina strandpromenaden, så det blev sen alldeles lagom att packa väskan innan avfärden mot flygplatsen.

Själv hade jag min första lilla föreläsning och matkurs på den här resan. En ny erfarenhet, har aldrig pratat inför en grupp tidigare.

Men det gick riktigt fint, alla deltagarna var så snälla och mycket intresserade av att lära sig mer om Tapas på LCHF-vis, så nervositeten la sig nästan direkt.

Att laga till några Tapas är något som är riktigt enkelt, det finns mängder med goda rätter som passar både till ett glas vin på kvällen eller till en nyttig lunch i sommarvärmen.

Jag bjöd Anna och hennes vän U på en Tapaslunch på balkongen en dag.

Mat som fungerar perfekt att ta till i ett semesterkök utan andra kokmöjligheter än en micro.

Det går att få till en riktigt bra måltid på några burkar från snabbköpet.

Jag bjöd på Sardiner i Olivolja, Bläckfisk och två sorters Musslor. Getost, Jamon Iberico, Chorizo, Nötter, Bladpersilja och Alioli till.

Du får några enkla recept på fyllda Serranorullar och en Avocadosallad med Ägg från min lunch på balkongen idag.

Samtidigt vill jag rikta ett stort Tack och Kram till Anna för en fantastisk resa.

Arrangörerna Lotta och Stene från Gran Canaria Experten får också de ta del av dem.

Hoppas vi ses nästa år, både gamla och nya deltagare. Då kommer jag också att vara med på ett hörn med några matkurser.

Både datorn och kameran fick ta semester på den här resan, men jag återkommer med lite mer bilder i ett senare inlägg.

Vill Du se mer bilder hur det kan se ut på en träningsresa, så titta in här på inläggen från förra årets Zumbaresa och Bergsvandring.

Serranorullar med Färskost, Valnötter och Rökta Musslor

8 stora skivor Serranoskinka

1 dl krämig Ost, t.ex Cantadou eller min egen Färskost

6 Valnötskärnor

8 st rökta Musslor

Hacka valnötterna och blanda samman med osten. Dela skinkskivorna på längden och lägg en tesked av oströran vid ena kanten.

Lägg en mussla på osten och rulla ihop till ett rör.

Som del i en större Tapasbuffé räcker det med två rullar per person, annars blir receptet till en mättande lunch för 2.

Avocadosallad med Ägg och Bladpersilja

1 Avocado

1 hårdkokt Ekologiskt Ägg

2 msk hackad Bladpersilja

2 msk Kallpressad Olivolja

1 msk pressad Citron

Havssalt och nymald Vitpeppar

Skär avocadon i små bitar och hacka ägget. Blanda försiktigt med persiljan, kryddor och dressing.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2012/05/21/traning-bergsvandring-delfinsafari-tapaskurs-och-annat-fran-zumbaresan-till-gran-canaria/trackback/

RSS feed for comments on this post.

13 kommentarerLämna en kommentar

  1. Välkommen hem Birgitta 🙂
    Du ser ut att ha haft en riktigt trevlig vistelse i solen, som vanligt är dina fotografier vackra och inspirerande. Ja, det riktigt kurrar i magen när jag läser genom ditt inlägg!

    • Tack, Veronica. Roligt att höra att jag kan glädja både ditt öga och din mage 🙂

  2. Hej Birgitta!

    Ja vilken härlig resa, annorlunda jämfört med tidigare solresor 🙂
    Mycket härlig god mat och intressanta diskussioner…
    Natten på Arlanda sovandes på träbänkar pga fullsatt flygplats var väl mindre rolig, men vad gör det 🙂

    Tack för all god mat och alla tips och kanske ses vi nästa år igen 🙂

    Kram Maria

    • Hej Maria och Välkommen hit. Tack själv, det var roligt att träffa dig och Modern. En träningsresa med fokus på mat ger ju så mycket mer än att bara ligga och pressa. Tur ni hade så mycket positivt med i bagaget, då klarar man en sån övernattning lättare 😉

  3. Tack för recepten!! Din avokadosallad ska jag sent glömma.
    Liksom inte heller kvällen på din balkong.
    Stor kram tills vi ses igen.

    • Varsågod, den med koriander från kursen kommer i recepten som Lotta skickar över tillsammans med alla de andra tipsen. Det var så roligt att få bjuda dig på en liten Tapaskväll i värmen 🙂 Kramar tillbaks.

  4. Välkommen hem!! Gott att höra att du/ni har haft det så bra!
    Fina bilder som vanligt! Häftigt med utflykten för att se valar och delfiner! Den skulle jag gärna varit med på!! Jag har en dröm om att få simma med vilda delfiner….!! Jag tänkte t o m föda mitt sista barn i havet med vilda delfiner (på Hawaii), men av olika anledningar fick vi det inte att funka…!

    • Tack, Anneli. Ja, det var verkligen en minnesvärd resa. Skulle gärna ha hoppat ner i vattnet och simmat med dem, men valarna var lite väl stora som simsällskap 😉

      • Haha!! 😀
        Men vad var det för typ av valar?

      • Troligen så var det en Sillval, Balaenoptera physalus, bilderna på den ser mest lik ut våra valar och de brukar komma till Gran Canaria på sina vandringar.

  5. Hej Birgitta!
    Jättefint skrivit, du har verkligen fått med allt vi varit med, bra sammanfattat.Kram Eva Nilsson

    • Hej Eva och Välkommen till mitt kök. Tack, det var så kul att lära känna dig och din mamma. Hoppas vi ses nästa år igen 🙂 Kram


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.