Kvällsnjutning på hög nivå – På min balkong

Jamon Iberico och Pastrami

Nu börjar min balkong se ut som den brukar på somrarna. Alltså med en hel del blommor. Jag har fått många pelargoner att övervintra, även murgrönan och rosen klarade vintern inne.

Tyvärr växer det lite dåligt än, försommaren har varit bister här i Jämtland. Men häromkvällen var det riktigt härligt, jag kunde sitta ute utan ullpläd. Då passade det fint med ett litet glas vin och några skivor fantastiskt griskött som Tapas.

Mina vänner G och E var i Barcelona häromveckan och hade med en hel Pata Negra-skinka på 7,9 kg hem. Jamón Ibérico de Bellota anses som den finaste skinkan i världen.

Jag fick skära upp ett helt fat av den fina skinkan och ta med hem. De hade också grillat en egenhändigt kryddad kotlettrad, en hemgjord pastrami. Har bett om receptet så jag får  återkomma med det.

De har en specialgrill med rök, så pastramin blir suveränt god. Vänner med ett sånt förhållande till goda grisar, är fint att ha.

En liten dessert njöt jag också, efter vin och gris. Skärvången’s Bymejeri har en Gammeldags Tjuckmjölk i sitt sortiment. En sorts långfil med smak från förr.

Tjockmjölk är så läckert, med ett tjockt gräddlager ovanpå. Smakar nästan som Mormor’s filbunke som jag fick när vi hälsade på i Pargas på somrarna.

Jag åt några fina jordgubbar till min tjuckmjölk. En helt fantastisk matkväll i min ensamhet. Lokala och direktimporterade delikatesser när de är som bäst.

Nedan ser Du en del av sommarens spirande blomsterprakt i min balkongodling.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/06/22/kvallsnjutning-pa-hog-niva-pa-min-balkong/trackback/

RSS feed for comments on this post.

12 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hej Birgitta,
    Du store min vilka delikatesser, Jag är riktig avundsjuk må du tro. Herlig balkong och herlig utsikt.
    Vi har varmt och fint hos mig, myser oxå på balkongen.
    Imorgon ska goda vänner och jag till Skanssundet.
    Det år otroligt vackert där.
    Ha det så gott.
    Elin U

    • God afton, Elin. Jag förstår om du blir lite avundsjuk på det där fatet, det var himmelskt 😉
      Vad härligt det låter med kvällsvärme, hoppas få det snart igen här. Skanssundet har jag aldrig hört om, får kolla upp det till nästa resa till Sörmland.
      God natt 🙂

  2. Hej!
    Nightlife.se söker Östersunds bästa blogg! Nominera din eller någon annans blogg här:
    http://nightlife.se/content/12256

    Sista nomineringsdag är nu på torsdag den 22 juni.

    • Självklart har jag nominerat mig själv till den här tävlingen 😉

  3. Mums Birgitta!

    …å vilken fin balkong och UTsikt!!

    Varma soooliga hälsningar.

    • Hej Sökaren. Ja, du må tro att jag är glad åt min balkong 🙂 Sol här med nu.

  4. Oj, vilka härliga vänner som har sådana godsaker att ge bort 🙂

    Blomprakten på balkongen såg lovande ut, här lååångt uppe på ostkusten har vi också haft en bister försommar. Växlande sol/moln men kallt i grader 😦

    Vi får hålla tummarna på att vädret går mot varmare grader snart … både här hos mig i Norrbotten och hos dig i Jämtland 🙂

    • Hej Veronica. De bästa vänner man kan ha. Både vad det gäller mat och annat 😉 Det har nästan stått still i växtligheten några veckor. Men nu ska det bli bättre, har precis invigt grillen för i år 🙂

  5. Mysiga bilder och otroligt fint har du det o skinkan ser sa god ut:))
    Kramar,
    Nena

    • Tack, Nena. Balkongen är min oas på sommaren. Där sitter jag och njuter av lugnet, skogen, blommorna och god mat. Tyvärr lite kallt än så länge, men sommaren kommer 🙂

  6. Så fint du har det, och gott! Och vilka härliga vänner … det vattnas i min mun vid tanke på skinkan.

    • Tack, Janicke. Visst är det härligt med såna vänner 🙂 Dem ska man vara rädd om. Skinkan är så otroligt läcker, så jag förstår dig. Samma här när jag ser bilderna 😉


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.