Mitt möte med Halva Lindha

Lindha Vikström, foto från ÖstersundsPosten

Ett fint möte med en mycket hel Lindha

Halva Lindha, ja det bloggnamnet passar faktiskt riktigt bra in på Lindha Vikström. Denna målinriktade och mycket inspirerande (och mycket trevliga) kvinna tappade på 18 månader halva sin vikt med LCHF och rejält med träning.

Från en startvikt på 140 kilo, som sakta krupit sig på henne genom åren tack vare den passion hon tidigare hade för mackor, pasta, potatis och läsk. Det blev hela 1½ liter per dag.

Lindha var inte sjuk och hade egentligen inga större besvär av sin vikt, men kände till slut att nu fick det vara nog.

Lindha Vikström, halvalindha.se

Hon är idag 43 år och då är det hög tid att börja tänka på en ny och hälsosammare livsstil innan krämporna sätter in. En arbetskamrat hade börjat med LCHF och Lindha hängde på och skar ner ordentligt på kolhydraterna för att istället lägga till mer fett i maten.

Hon började också träna, från början med långa promenader. När hon hade gått ner 30 kilo så började hon få ork att träna på gym, och det gjorde hon med besked.

6 dagar i veckan tränade hon på olika sätt, 2-3 timmar om dagen, här du kan läsa mer om hur hon tränat under sin viktnedgång.

Här ett nytt inlägg om hur Lindha tränar idag, ett recept på mina kokoskakor finns också med.

Lindha Vikström på träningspass

Hennes dagliga träning har tillsammans med ordentliga portioner av näringsrik LCHF-mat gett ett fantastiskt resultat. Idag väger Lindha 70 kilo och den vikten har hon hållit nu det senaste året.

Kroppen har på ett otroligt sätt anpassat sig till hennes nya vikt. Huden har blivit fast och fin, inget gäddhäng som tecken på all den överkottsvikt hon hade tidigare.

En del har svårt att tro att det går att få en så vältränad och fast kropp när man går ner mycket utan att operera bort en massa löshud.

Lindha är ett levande exempel på att LCHF ihop med träning är en mycket bra väg även för kraftigt överviktiga. Tänk om fler tog den chansen istället för att genomgå en magsäcksoperation för att gå ner i vikt.

Lindha Vikström, halvalindha.se

Vi hade så mycket att prata om den dagen vi träffades, så de 1½ timme jag hade på mig rann bort alldeles för fort. Men jag är övertygad om att det blir fler möten, vi bor faktiskt mindre än en mil från varann.

Vi har båda ett brinnande intresse för att laga och äta god och nyttig mat, så vi kommer säkert att ha något samarbete kring det framöver.

Träningen är också den ett gemensamt intresse. Jag hade inte mått så bra idag om jag inte tränat ca 2 timmar per dag. Det är något jag hållit på med ända sen jag fick min fibromyalgidiagnos för över åtta år sen.

Det är inte bara Lindha som haft stora framgångar med sin viktnedgång. Hennes man har på samma tid gått ner 45 kilo, så 115 kilo har sammanlagt försvunnit i deras familj.

Här kan du läsa vad Lindha skrev om vårt möte och här den veckomatsedel med recept hon planerat till den kommande veckan.

Den är baserad på husmanskost från min och Annika Dahlqvists LCHF för seniorer.

Bilderna i inlägget har jag fått låna från Lindhas blogg.

Lindha Vikström och Birgitta Höglund

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2014/09/29/mitt-mote-med-halva-lindha/trackback/

RSS feed for comments on this post.

8 kommentarerLämna en kommentar

  1. Fantastiska kvinnor, båda två. Verkligen inspirerande på alla sätt.
    Men HUR hinner du träna 2 timmar om dagen, Birgitta???

    • Tack 🙂 Ja, som sjukpensionär har jag ju gott om tid. En timmes lätt och uppmjukande morgongymnastik och en timmes promenad, det är min dagsdos. Ibland blir det mer promenad när jag är utomlands.

  2. Ni är båda otroligt inspirerande kvinnor, jag tackar er båda! 🙂
    Jag själv har kört lchf i en sju månader, men gick UPP i vikt istället för ner och jag blev väldigt sugen, sugen på mer fett med sött. Så jag tog en pause, men tog ändå med mig att låta bli gluten…fast det blev gluten fritt och laktos fritt! ;o Jag och mina pojkar har ibs och jag fibromyalgi!
    Nu kommer vissa gamla problem upp igen, såsom att marken inte känns fast, okoncentrerad, spånnings huvudvärk och migrän, extrem trötthet.
    Sååå, nu tänker jag köra mer paleo/lcmnf ( low carb moderate and natural fat!) massor med fett fungerade inte för mig…just nu!
    Men det känns så svårt att laga mat till barnen till barnen, för det är såå tråkigt med grönsaker….nej förresten! Nu kommer jag ihåg att de faktiskt åt mer grönsaker, grytor och sallader, det tog bara lite tid att vänja sig! 🙂
    Tack ännu än gång flickor för er inspiration och att ni delar med er både av det som är bra och mindre bra!
    Kram till er.

    • Tack, vad roligt att höra att vi kan inspirera dig till bra matlagning och tankar kring mat 🙂
      Det är ju så att det är så individuellt det här med maten, det som passar en kanske inte alls passar en annan.
      Jättebra att du tagit bort gluten och satsar på naturliga råvaror.
      Du har ca 1000 av mina recept här på nätet och några hundra i kokböckerna om du tycker det är svårt att hitta på vad du ska laga nån dag 😉
      Lycka till!

  3. Linda är en stor inspirationskälla!

  4. Känner mig hedrad att du Birgitta skriver så fint om mig, här på din blogg, tusen tack. Det var så inspirerande och trevligt att träffa dig. Du har en otrolig framgångresa själv som blivit fri från värk och skrivit så många framgångsrika kokböcker, och som nu är på väg att lanseras i USA!!! Så spännande. Önskar dig en härlig dag. Kram fina du.

    • Tack själv, Lindha ❤
      Det är så inspirerande, för mig och många andra att träffa en så positiv och viljestark kvinna som du 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.