Zucchiniplättar med halloumi

Mitt bidrag till recepttävlingen ”Sveriges godaste efter tränings-måltid”

Pia Nyberg på Kostrådgivarna.se tipsar om en tävling som pågår till 9 september, om det bästa receptet för återhämtningsmat efter träning. Första pris är träningskläder för 1500 kr från Nelly.

Så här kommer mitt bidrag som passar fint nu när vi har ett överflöd av härliga, närodlade grönsaker. En lättlagad, vegetarisk måltid som jag tycker passar riktigt bra vid ett sånt här tillfälle.

Det går lätt att förbereda plättsmeten så det är bara att steka när du kommer hem. Även rödkålssalladen och ostcrèmen blir bara bättre om de får stå och dra till sig i kylen.

Måltiden innehåller riktigt bra proteiner och fetter från ost, ägg, smör, avocado och nötter. Vitaminer och mineraler som är viktiga för återhämtningen finns också med i mängd. Kolhydraterna kommer från riktigt bra källor, så det hela blir en komplett måltid som får dig att må riktigt gott.

Edit 10/9:

Jag vann!!

Så här skriver arrangören: ”Gratulerar till vinsten av CupoNations tävling ”Sveriges godaste efter tränings-måltid” och ett presentkort från Ellos! Ditt bidrag var det med flest röster även om det var en jämn match med spännande bidrag.  Som en jury sa ”kocken Birgitta Höglund som alltid får ihop smakerna med god näring!”

 

Zucchiniplättar 2 port

3 dl grovriven zucchini

1 dl grovriven halloumi

2 äggulor

1 msk sesamfrön

2 msk finhackad dill

Havssalt och vitpeppar

3 msk smör till stekning

Blanda den rivna zucchinin väl med halloumi och äggulor. Rör i dill och sesamfrön, smaka av med kryddor.

Bryn smör och stek små biffar i omgångar.

Valnötscrème med fetaost 2 port

1 dl fetaost

1 dl turkisk yoghurt

1 dl hackade valnötskärnor

1 msk olivolja

Havssalt

Mosa fetaosten med olivolja och lite salt. Blanda med yoghurten och rör i nötterna.

Rödkålssallad 2 port

½ liter strimlad rödkål

5 cm strimlad purjolök

3 msk olivolja

1 msk balsamvinäger

½ tsk sumak

Havssalt

Salta kålen och krama den med fingrarna i bunken en stund, så blir salladen saftigare.

Häll över olja, vinäger och sumak. Blanda ner purjolöksringar och låt stå en stund innan serveringen.

Sumak är ett bär som torkas och mals, den ger en god syra och används mycket i de östra medelhavsländerna, jag använder den ofta i sallad när jag bor i Turkiet. Du hittar den i välsorterade kryddbutiker eller i orientaliska mataffärer.

Servera biffarna med tillbehören och en halv avocado och citronklyfta. Ett glas vatten smakar gott till.

Jag deltar i tävlingen ”Sveriges godaste efter tränings-måltid” som anordnas av CupoNation i samarbete med PTPhilipKostrådgivarnaFitnesschloeLiveitloveit och Functional Fitness
Published in: on 03 september 2014 at 12:50  Comments (4)  
Tags: , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2014/09/03/zucchiniplattar-med-halloumi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

  1. […] av 1500 kr presentkort hos Nelly.se är utsedd och det blev https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2014/09/03/zucchiniplattar-med-halloumi/ som plockade hem […]

  2. […] av 1500 kr presentkort hos Nelly.se är utsedd och det blev https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2014/09/03/zucchiniplattar-med-halloumi/ som plockade hem […]

  3. Mumsigt!! Testar snarast möjligt!

    • Ja det får du göra, det här receptet hittade jag på i Alanya häromåret 🙂 Är du kvar i november eller blir det Thailand?


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.