Rökt Renhjärta med Pepparrotsgrädde

Lokala Delikatesser

Som Du säkert märkt, tycker jag mycket om den lokala maten. Både när jag är här hemma och utomlands, så försöker jag använda så mycket som möjligt av traktens råvaror.

Hjärtat är en väldigt mör och god bit på renen, det här rökta köpte jag på Jamtli’s Julmarknad av Fjällgrens Vilt i Mittådalen. Mycket god röksmak och sälta.

Passar perfekt till den heta pepparroten, vår Svenska motsvarighet till Chili. Pepparroten har tyvärr hamnat lite i skuggan av den trendigare chilin. Synd, för det är en väldigt god och användbar rotfrukt, som trivs bra i vårt kalla klimat.

Pepparrotsgrädde

1 dl Grädde

1 msk finriven Pepparrot

Lite pressad Citron

½ tsk Honung

Några korn Havssalt

Blanda den rivna pepparroten med honung, citron och salt. Det här lockar fram ännu mer smak ur pepparroten. Vispa grädden, inte alltför hårt. Rör ner pepparrotsblandningen.

Skär tunna skivor av renhjärtat eller nåt annat gott rökt kött. Eller också tar Du rökt Lax, det passar också bra till grädden. Rökt och pepparrot harmonierar fint med varann.

Garnera det hela med lite fint tärnad Gurka, Lingon och Rucola. Apelsin är gott till, hade faktiskt lokalt odlad även där. Från grannens apelsinträd i trapphuset. Ja, det var bara fallfrukt jag tog.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/01/08/rokt-renhjarta-med-pepparrotsgradde/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommentarerLämna en kommentar

  1. Jag är ingen bloggare men är glad för att jag hittade detta trevliga recept på nätet.

    • Hej Ann Sofie och välkommen hit, glad att du tyckte om mitt recept 🙂 Vill du ta del av fler så hittar du mina kokböcker på Adlibris och Bokus ❤

  2. […] Rökt Renhjärta med Pepparrotsgrädde […]

  3. Mm, pepparrot är en favorit!
    Det är tex jättegott att krydda gräddkokt savoykål med pepparrot…

    • Ska ta och testa savoykål framöver, tack för tipset Nilla.


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.