Klassisk mat på nytt sätt
Under mina år som restaurangkock serverade jag många olika typer av schnitzlar.
Allt från finaste Wienerschnitzel av kalv till enklare varianter på färsk skinka.
Då panerade med mjöl och ströbröd, numer använder jag oftast lite fiberhusk eller pofiber, uppvispat ägg och mandelmjöl eller sesamfrön när jag panerar.
Dagens kyckling har jag bara panerat i kryddor, det blir också väldigt gott.

Kryddig kycklingschnitzel 2 port
2 benfria kycklingschnitzlar
2 msk olivolja
1 tsk salt
½ tsk curry
½ tsk paprikapulver
½ tsk kanel
Blanda ihop kryddorna och saltet. Lägg kycklingen mellan två plastpåsar och banka ut dem ordentligt, jag brukar använda en liten kastrull.
Pensla schnitzlarna på båda sidor med olivolja och strö kryddorna jämnt över.
Lägg på en plåt på bakplåtspapper med skinnsidan upp. Ställ in i mitten av ugnen på 225º.
Stek 5 minuter och ta ut och vänd, stek 3 minuter. Vänd igen så skinnsidan får bli krispig under 3 minuter till.
Servera med blomkålsmoset, citronklyfta och smör.
Blomkålsmos 2 port
1 litet blomkålshuvud
50 g getost eller fetaost
25 g smör
1 dl hackad bladpersilja
Koka blomkålen mjuk i saltat vatten. Låt vattnet rinna av ordentligt.
Mixa blomkålen tillsammans med ost och smör. Rör ner persiljan.
Smaka av om du vill ha mer sälta än den från osten.
Fler tips på traditionell mat hittar du i min kokbok ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt”.
I länken ovan hittar du den med hårda pärmar om du vill ge bort den som julklapp eller gåbortspresent och här som E-bok.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!