Grekisk sallad

Grekisk sallad

Sommarmat

Jag är väldigt förtjust i den grekiska maten, den är enkel, mättande och mycket smakrik.

Fetaost och en god olivolja är stommen i många rätter, i den grekiska salladen ska det vara ordentligt av båda.

Den här salladen är den godaste jag ätit på plats i Grekland, den kommer från Golden Beach i Makrigialos på Kreta, rekommenderar byn och restaurangen varmt när du ska ut och resa igen.

Grekisk sallad 2 port

200 g fetaost

4 tomater

20 svarta oliver

10 cm skalad gurka

1 grön paprika

1 liten rödlök

½ dl kallpressad olivolja

Oregano efter behag

Vinäger eller pressad citron

Lite flingsalt

Skär tomaterna i klyftor, gurkan i bitar och paprikan i strimlor.

Rödlöken skär du i tunna skivor eller klyftor.

Blanda samman allt i en bunke, häll på hälften av olivoljan och smula över lite flingsalt.

Lägg upp i en skål, strö oliverna över och lägg fetaosten ovanpå, antingen i en hel skiva eller bryt sönder den i mindre bitar.

Ringla över resten av olivoljan, strö över oregano och smaksätt med vinäger eller citronsaft till en angenäm syra.

Mer tips på god sommarmat hittar du i mina kokböcker, köp gärna en eller ett par åt dig själv eller att ta med som present när du blir bortbjuden.

Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken

Diabeteskokboken för män

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Gammaldags husmanskost på nytt sätt

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 61861886_2253763628287119_4342322462944395264_n-e1591631018465.jpg
Published in: Okategoriserade on 17 juni 2021 at 06:40  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2021/06/17/grekisk-sallad-2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.