Sommarmat
Jag är väldigt förtjust i den grekiska maten, den är enkel, mättande och mycket smakrik.
Fetaost och en god olivolja är stommen i många rätter, i den grekiska salladen ska det vara ordentligt av båda.
Den här salladen är den godaste jag ätit på plats i Grekland, den kommer från Golden Beach i Makrigialos på Kreta, rekommenderar byn och restaurangen varmt när du ska ut och resa igen.
Grekisk sallad 2 port
200 g fetaost
4 tomater
20 svarta oliver
10 cm skalad gurka
1 grön paprika
1 liten rödlök
½ dl kallpressad olivolja
Oregano efter behag
Vinäger eller pressad citron
Lite flingsalt
Skär tomaterna i klyftor, gurkan i bitar och paprikan i strimlor.
Rödlöken skär du i tunna skivor eller klyftor.
Blanda samman allt i en bunke, häll på hälften av olivoljan och smula över lite flingsalt.
Lägg upp i en skål, strö oliverna över och lägg fetaosten ovanpå, antingen i en hel skiva eller bryt sönder den i mindre bitar.
Ringla över resten av olivoljan, strö över oregano och smaksätt med vinäger eller citronsaft till en angenäm syra.
Mer tips på god sommarmat hittar du i mina kokböcker, köp gärna en eller ett par åt dig själv eller att ta med som present när du blir bortbjuden.
Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!