Kokbokstävling
Idag får du chansen att vinna en av min kokböcker, Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken.
Just nu har Bokus en kampanj de kallar Vårhälsa och bönkokboken kostar i länken här ovan bara 99 kr.
Jag skrev den 2018 tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson, den blev väldigt populär och har varit slutsåld.
Vårt förlag Bladh by Bladh har tryckt upp den på nytt med mjuka pärmar.
Skriv en kommentar till blogginlägget om varför just du vill vinna den, dela inlägget på din Facebook och/eller Instagram och tagga mig där.
Tävlingen pågår till och med den 10 maj.
Krämig chokladkaka med hallon och svarta bönor
2 dl kokta, svarta bönor
100 g mörk choklad 80-90 %
50 g färskost, naturell
2 ägg
2 dl grädde/kokosgrädde
2 dl färska hallon
En nypa salt
Sätt ugnen på 100˚. Smörj 6 portionsformar eller en lite större form som rymmer ½-1 liter.
Smält chokladen tillsammans med grädden och färskosten i en kastrull på svag värme.
Mixa bönorna med äggen, blanda ner i chokladsmeten.
Smaka av med lite salt, det lyfter chokladsmaken.
Rör sist försiktigt ner hallonen.
Häll chokladsmeten i formarna och baka i mitten på ugnen i 1 timme.
Låt svalna och ställ i kylen några timmar innan serveringen.
Servera chokladkakan med hallon och vispad grädde/kokosgrädde.
Gör du en större form så skeda upp den krämiga chokladkakan på assietter och garnera.
För en kaka helt utan mejeriprodukter, uteslut färskosten och öka på kokosgrädden med 1 dl.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!