Muffins till kaffet
Idag får du recept på ett lättbakat och gott fikabröd att ta med ut i det fria att njuta av nu när vårsolen börjar värma.
Det känns så härligt att den här långa vintern äntligen börjar släppa sitt grepp, nu när vi nått maj så kan allt bara bli bättre.
Fler recept att baka inför kommande picknickar och kaffebjudningar hittar du i min nya kokbok ”Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt”.
Som du hör av titeln så innehåller boken inte bara gofika utan även gott om recept på matbröd, pajer, våfflor, kex och annat gott som passar till vårens och sommarens utflykter och grillkvällar.
Chokladmuffins ca 10-12 st
2 ägg
1-2 msk honung, björksocker eller annan valfri sötning
2 dl hasselnötsmjöl
2 msk kakao eller Choco Latte-mix
1 msk psylliumhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
½ tsk vaniljextrakt/pulver
1 dl smält smör/kokosolja
Ev lite solrosfrön, pumpakärnor eller hackade nötter som garnering
Vispa ägg och vald sötning riktigt fluffigt.
Blanda nötmjöl, kakao, fiberhusk, bakpulver, kardemumma och vanilj i en bunke.
Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten, rör sist i det smälta fettet försiktigt.
Fördela smeten i småbrödsformar, fyll till 2/3 och strö över lite frön eller hackade nötter om du vill.
Grädda i mitten av ugnen på 200° i ca 8-10 minuter, låt svalna på galler.
Du kan lösfrysa muffinsarna som blir över och ta fram och tina i ugnen efterhand.
Här nedan ser du chokladvåfflor och pekannötsmuffins med äpple från bakboken.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!