Snabb fredagsmat
Har du en del pumpakött över nu sen du gröpt ur Halloweenlyktor?
Då ska du få lite tips på hur du kan använda det.
Här hittar du min pumpasoppa och smörstekt pumpa och här följer en riktigt god wok.
Ät, njut och må gott i helgen ❤
Smakrik wok 4 port
600 g kalkonbröst eller kycklingbröst
1 dl kokosolja eller 100 g smör
4-5 dl pumpa i bitar
2 dl strimlad röd paprika
2 dl strimlad grön paprika
2 dl zucchini i bitar
10 cm ingefära i skivor
2 msk äppelcidervinäger
2 msk mango chutney
2 msk tamarisoja
Salt och chiliflingor efter behag
Skär kalkonköttet i strimlor, hetta upp hälften av kokosoljan och bryn strimlorna snabbt, krydda med salt och chili.
Diska ur pannan och hetta upp resten av kokosoljan, stek grönsakerna ett par minuter.
Häll på vinäger, soja och mango chutney, blanda ner köttet och låt allt bli varmt.
Stötta gärna mitt receptskrivande härinne genom att köpa min senaste kokbok Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.
Vill du köpa ett signerat exemplar så säljer jag den via Kall Natur Kompanis nätbutik i länken ovan.

Pumpahummus från Gröna, sköna tillbehör Foto Birgitta Höglund
Varför halloween?? Ingen svensk högtid. Det är Alls helgons helg!
Om du följer min blogg så ser du kanske att jag har ett inlägg även för Alla Helgons Dag. Det är mycket som inte är svenskt härinne, jag blandar recept och tips som jag vill 🙂
https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2020/10/31/oxfile-med-goda-tillbehor-till-alla-helgons-dag/