Somrig dip
Idag får du tips på en riktigt smakrik kikärtsröra, som passar lika bra som dip till grönsaksstavar eller till grillat.
Kikärtor är annars mest förknippat med hummus, den proteinrika baljväxten ger en härlig krämighet när den mixas och kan varieras på många sätt.
Vill du ha fler tips med smak av sommar, så ta en titt på mina kokböcker Gröna, sköna tillbehör och Birgitta Höglunds bästa grilltips.
Kikärtsröra med yoghurt och chili ca 6 port
3 dl kokta kikärtor
2 dl turkisk yoghurt
1 inlagd, grillad paprika
1 chili eller 1 tsk chiliflingor
1 dl finhackad dill
1-2 msk äppelcidervinäger
Salt efter smak
Kärna ur och finhacka chilin, var försiktigt så du inte får saft i ansiktet, det kan svida rejält.
Vill du ha röran riktigt stark så låt kärnorna vara kvar.
Mixa alla ingredienser väl, smaka av med salt och om du vill ha mer syra.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!