Fredagsgott
Idag får du tips på några riktigt goda champinjoner som jag ätit flera gånger på restaurang Gabbiano i Makrigialos på Kreta.
De passar både som tapas eller meze som det heter i Grekland, som en lättare kvällsrätt eller som ett tillbehör till grillat.
Vill du hellre göra en vegetarisk variant så hittar du ett sånt recept i Gröna, sköna tillbehör.
Recept på njutbara tillbehör till grillat finns det även gott om i kokboken Birgitta Höglunds bästa grilltips.
Fyllda champinjoner 2 port
6 stora champinjoner
2-3 skivor varmrökt bacon
2 msk smör
1 liten, gul lök
½ dl riven, lagrad ost
½ dl riven fetaost
Lite salt och peppar
Bryt bort foten på champinjonerna och hacka dem fint.
Blanda med finhackad bacon och lök, fräs i smör några minuter, peppra och salta lätt.
Fyll hattarna med röran och lägg på ett lager riven ost.
Gratinera på 225 grader i ca 15 min.
Servera på en salladsbädd med tomat, olivolja och vinäger.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!