Recensioner av Gröna, sköna tillbehör och tre kokboksrecept

Gröna, sköna tillbehör Fotot taget av Therese Renåker

En sån vecka

Den här veckan har varit överväldigande för mig, jag är så otroligt glad och stolt över alla fantastiska recensioner som skrivits om min nya kokbok Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.

Inte nog med allt som skrivits, jag fick vara med och prata om lite av det goda vi kan hitta ute i naturen i radio på P4 Stockholm i måndags.

Den här våren blev ju inte som någon annan vår, i och med Coronan, så det kändes lite svårt att kunna sprida kokboken när jag nu inte kunde ha några föreläsningar och boksigneringar som var planen.

Men all den digitala uppmärksamheten har gjort att allt känns väldigt fint ändå, flera tidningar har också hört av sig och kommer att skriva om boken framöver.

Här lägger jag en länklista så kan du gå in och läsa recensionerna hos flera bloggar, i några finns även recept från kokboken med, så du får en liten extrabonus.

Receptet finns på Paleobloggen Under vårt tak

Under vårt tak med mitt recept på Ajvar och Picklad rödlök

SportHälsa med recept på Fröknäcke

Morgon i P4 Stockholm 3.44.50 in i programmet

Diet Doctor Sverige (Fd Kostdoktorn)

Halva Lindha

Tidningen Matkärlek

Brunch med rätter från Gröna, sköna tillbehör

Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm, som skriver förordet i boken, skrev så här på Facebook:

”Wow! Jag tror bestämt att Birgitta Höglund har tagit matfotografiet till en ny dimension.

Fick just hem hennes nya ”Gröna, sköna tillbehör.” Den är fantastiskt vacker.

Och det skriver jag inte för att jag känner Birgitta, utan för att det är sant.

Blir otroligt sugen på att laga mat. Vad sägs om rödkålsslaw med pepparrot och lingon? Eller rödbetsmousse med chèvre?

Hur kommer hon på allt? Tack Birgitta för att du gör världen lite godare och lite vackrare.”

Kokboksjobb på Bynäset, Frösön
Foto Jan Andersson, LT

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2020/05/09/recensioner-av-grona-skona-tillbehor-och-tre-kokboksrecept/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hej Birgitta!
    Jag mailade dig innan vintern kom och frågade dig om din kokbok Gammal husmanskost på nytt sätt. Jag undrade då om det fanns vegetariska recept i boken. Du rekommenderade då mig till att i stället köpa Gröna sköna tillbehör..vilket jag också gjorde och fick hem boken häromdagen. Marknaden svämmar över av kokböcker och bak-böcker och jag är helt blasse´ på dem alla. Så sitter jag plötsligt med Gröna sköna tillbehör i mina händer och blir HELT lyrisk. Vilka fantastiska foton. Det var som att sitta själv ute i min älskade natur. Åhhhhhh vad de värmde mitt hjärta. När jag sedan läser din egen hälsresa blir jag helt tagen av ditt enorma mod att så fullkomligt lämna ut dig. Miljoner tack!!!!! Det gav mig så stort hopp. Under många år har jag haft enorma problem med spinalstenoser och diskbråck i hela ryggen som läkarna tyckte att det skulle opereras på specialist klinik men jag sa alltid nej tack. Jag är högutbildad själv inom vården så jag vet mer än väl riskerna med en sådan operation. Dessutom har jag i hela mitt liv varit medial och healer…fast den stora förmågan har alltid bara gällt andra. Aldrig mig själv hemskt nog. Jag inser så väl att jag aldrig kan bli fri mina ryggbesvär genom att någon skär mig i ryggen, för orsaken till problemen finns ju kvar ändå. Jag har levt som gröna vågare ute i skogen invid en bred å, 3 km från närmaste granne, i ett helt omodernt hus och jag odlade all min mat själv och var befriad från sophämtning. Jag tog där emot mycket patienter, både människor och djur. Detta var ett liv som jag älskade av hela min själ. Jag stördes inte alls av att det var fysiskt tungt med all vedhantering, tömma utedass och hämta in vatten från brunnen på gården. Dock har jag en mycket svår uppväxt som har gnagt sönder mig och jag fick diagnosen ME/CFS samt fibromyalgi 2011. Jag som har kunnat gå flera mil i skogen varje vecka med mina djur kunde plötsligt inte gå längre pga den svåra ryggvärken. Jag har aldrig tidigare varit överviktig men har verkligen blivit det nu och det gör ju säkert inte min situation bättre för ryggen och jag skäms enormt. Min arbetsterapeut vill ge mig en elrullstol, men hela mitt inre skriker NEJ, för jag kommer alltid i mitt hjärta att vara en skogsmulle. Jag vill fortsätta att kunna gå obehindrat i skogen och ut med min schäfer och paddla kanot på sommaren, för nu bor jag precis vid havet i norra Hälsingland. Jag skriver detta till dig för att du ska se att jag själv sitter i samma sits som du gjorde tidigare och sökt hjälp överallt och det hjälper inte min fysiska kropp att meditera. så ENORMT mycket tack för att du har skrivit denna bok och att du rekommenderade den till mig för du har verkligen gett mig hopp om en ljusare framtid!!!!
    Många varma hälsningar Eva Valltjärn, Bergstigen 19A, 824 96 Stocka, 0650-741005

    • Stort tack för dina fantastiskt varma och fina ord, både om mina bilder och de erfarenheter på hälsans väg som jag delar i boken. Jag hoppas verkligen att du med hjälp av både recepten och min hälsoresa hittar tillbaka till ett betydligt friskare och rörligare liv. Varm kram och God Jul. Birgitta ❤


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.