Matig macka
Ibland vill jag ha en smörgås till kaffet eller som tillbehör till en soppa.
Då passar det här energirika och lättlagade ”brödet” riktigt bra, det ger både bra tuggmotstånd och har god smak.
Till kaffet är det gott att smaksätta med kanel eller kardemumma, men till soppa blir det bäst med bara salt.
Morotsbröd
1 stor morot
50 g halloumi/eldost
2 ägg
1 dl yoghurt 10-17%
2 msk psylliumfrön eller chiafrön
20 mandlar
ev 1 tsk kanel
Salt
25 g smör
Riv morot och halloumi grovt och hacka mandlarna grovt.
Blanda med frön, yoghurt och ägg, rör om väl och smaksätt med kanel om du vill och salt.
Bryn smöret i en liten stekpanna, gärna en omelettpanna med keramisk botten så smeten inte fastnar.
Stek hälften av smeten i taget, platta till så det blir en jämn kaka.
Låt steka 5 minuter på medelvärme, vänd upp på lock och låt kakan glida ner i stekpannan.
Lägg locket på och grädda färdigt i fem minuter på svag värme.
Gör samma sak med resten av smeten, du kan också steka den som plättar.
Men oj, så gott det låter! Måste testas! 😋
Tack, ja lite annorlunda och gott är det 🙂
Stekpanne bröd såg spännande ut. Måste prova.
Tack, hoppas du tycker om det 🙂
Låter supermumsigt för en mackälskare, som jag.
Ska snarast prova.
Soliga hälsningar
Tack, Marita, soliga hälsningar tillbaka 🙂