Skördetider
Idag får du ett snabbt middagstips, perfekt för dig som har egen trädgård.
Vi andra får leta reda på närmsta handelsträdgård eller frossa i grönsakshyllorna i mataffärerna.
Passa på att ta vara på allt det goda som finns i överflöd just nu, det förgyller den enklaste måltid.
Receptet går förstås bra att göra i större satser om du vill, så kan du frysa in den färdiga ratatouillen i påsar och njuta av i vinter.

Kalkonbröst och ratatouille
Ratatouille med gulbetor och zucchini 2-3 port
2 stora gulbetor
1 liten zucchini
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 liten paprika
1 tomat
½ dl kokosolja
½ dl kycklingbuljong
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad timjan
Havssalt och vitpeppar
Skär grönsakerna i lika stora tärningar. Hetta upp kokosoljan och bryn gulbetorna några minuter, rör då och då.
Tillsätt zucchini och fräs med ett par minuter, låt dem bli lätt brynta.
Rör ner lök, paprika och tomat och stek en liten stund till.
Krydda och häll på kycklingbuljongen, låt bräsera i ca 10 minuter, tills gulbetorna mjuknat.
Vill du läsa mer om min matfilosofi så kan du göra det här.

Fläskkarré med örtsmör och ratatouille
Oj så läckert allt se ut. Mums.😋
Tack, glad att du tycker om mina recept och bilder 🌞