Kokta ägg med svampstuvning

Kokta ägg med svampstuvning

Läcker kvällsmat

I vinter har vi oftast ätit en omelett och lite get- eller buffelyoghurt till middag/kvällsmat.

Idag får du ett recept som passar både till kokta ägg och en fylld omelett, ombyte förnöjer 🙂

Vi köper fantastiskt fina ägg direkt av bönderna på grönsaksmarknaden, det är sån skillnad i smak mot de man köper i kartonger från hönsfabrikerna.

Här springer hönor och tuppar fritt och äter det de är gjorda för att äta, det märks tydligt på äggen.

Här fick äggen sällskap av en krämig svampstuvning, både mättande och gott.

Ostronskivling är en av mina favoriter när det gäller svamp, den har så god smak och konsistens.

Svampstuvning 2 port

200 g svamp

50 g smör

1 dl strimlad purjolök

1 dl grädde/kokosgrädde

2 tsk äppelcidervinäger eller citronsaft

Salt och peppar

Skär svampen i bitar och bryn fem minuter i smöret, så den får lite färg.

Tillsätt purjolöken och låt fräsa med en stund.

Krydda med salt, peppar och vinäger/citron, låt den koka in i svampen.

Häll på grädden och låt alltsammans puttra tills stuvningen tjocknat.

Servera till kokta ägg eller som fyllning till en omelett.

Rätten passar förstås alldeles utmärkt som frukost också.

Nedan några bilder från de senaste dagarnas promenader och marknadsbesök.

Jag tog en riktigt lång promenad igår till den bortre ändan av Tophane, de gamla delarna av Alanya.

Så vackert och rofyllt som kontrast till den brusande storstaden.

Jag blev inbjuden att komma in och titta i den gamla men nyrenoverade moskén av Imamen, vi hade en fin pratstund på haltande turk-engelska.

Vi var överens om att det finns alltför mycket elände i världen, kring olja, pengar och politik, men att det nog snart blir bättre.

 Lantägg
Frigående höna och tupp

Tophane, Alanya

Tophane, Alanya

Tophane, Alanya

Annonser

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2017/02/02/kokta-agg-med-svampstuvning/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Det är så trevligt med dina texter till recepten, och alla inlägg om Alanya med härliga bilder…Jag som aldrig varit i Turkiet, kan uppleva hur underbart du och din man har det, trots all oro och alla konflikter i landet. Era underbara promenader blir jag riktigt sugen på, (och den ursprungliga maten förstås). Här är det bara jämngrått och trist för närvarande, men vi går ju mot ljusare tider och det är ju något att se fram emot.

    • Tack, så roligt att höra att jag kan förmedla känslan och kärleken vi har till det här landet, dess folk och den goda maten ❤


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s