Mina bästa kesoplättar

Kesoplättar

Söndagsbrunch

Idag får du som ett gott frukost/kvällsmålstips ett av mina äldsta recept, kesoplättar med sommarens bär.

De flesta recept jag sett på kesoplättar har en rätt menlös struktur, något jag inte gillar.

Jag blandar därför i en hel del frön i mina för mer frasighet och ett gott tuggmotstånd.

Kesoplättar med Hallon, Hjortron och Blåbär

Kesoplättar 2 port

2 ägg

½ dl keso

½ dl grädde

2 msk psylliumfrön

2 msk fibrex

2 msk sesamfrön

2 msk linfrö

Salt

Smör till stekning

Vispa samman ägg, keso, salt och grädde. Rör ner alla frön och fibrex.

Låt svälla en halv timme. Smaka om smeten är lagom salt.

Grädda plättarna i brynt smör, några minuter på varje sida så de får fin färg och blir frasiga i kanterna.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/07/31/mina-basta-kesoplattar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommentarerLämna en kommentar

  1. Tycker så mycket om dessa plättar.
    Gjort dem ofta och idag blev det nystart igen på din bönkost.

  2. Vad är fibrex …
    Tack för en härlig blogg.

    • Tack ❤ Glutenfria fibrer av sockerbetor, med låg kolhydrathalt. Du hittar den i glutenfria hyllan i vänliga matbutiker 🙂 Här resultatet av att googla på Fibrex: http://www.allergimat.com/produkt.asp?id=389

      • Tack det blir Ica Maxi i dag …


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.