Söndagsbrunch
Idag får du som ett gott frukost/kvällsmålstips ett av mina äldsta recept, kesoplättar med sommarens bär.
De flesta recept jag sett på kesoplättar har en rätt menlös struktur, något jag inte gillar.
Jag blandar därför i en hel del frön i mina för mer frasighet och ett gott tuggmotstånd.
Kesoplättar 2 port
2 ägg
½ dl keso
½ dl grädde
2 msk psylliumfrön
2 msk fibrex
2 msk sesamfrön
2 msk linfrö
Salt
Smör till stekning
Vispa samman ägg, keso, salt och grädde. Rör ner alla frön och fibrex.
Låt svälla en halv timme. Smaka om smeten är lagom salt.
Grädda plättarna i brynt smör, några minuter på varje sida så de får fin färg och blir frasiga i kanterna.
Tycker så mycket om dessa plättar.
Gjort dem ofta och idag blev det nystart igen på din bönkost.
Hej och tack, glad att du uppskattar mina recept ❤
Vad är fibrex …
Tack för en härlig blogg.
Tack ❤ Glutenfria fibrer av sockerbetor, med låg kolhydrathalt. Du hittar den i glutenfria hyllan i vänliga matbutiker 🙂 Här resultatet av att googla på Fibrex: http://www.allergimat.com/produkt.asp?id=389
Tack det blir Ica Maxi i dag …