Pulled beef på högrev med indiska smaker och tips på hur man långkokar

Pulled Beef

Pulled Beef 4-5 port

1 kg grytbitar av högrev

1 dl kokosolja

Havssalt

1 burk kokosmjölk

1 dl grovkrossade valnötter

1 dl färsk ingefära i små bitar

ev ½ dl mango chutney

1 finhackad gul lök

3 finrivna vitlöksklyftor

2 msk gröna kardemummakapslar

1-2 msk garam masala

1 msk curry

1 msk mald koriander

1 msk gurkmeja

1 msk kanel

ca 1 msk salt

1-2 tsk spiskummin

1-2 krm cayennepeppar

1 pressad citron

Bryn grytbitarna väl runtom i en stekgryta, krydda lätt med salt.

Blanda ner valnötskross, ingefära, lök och vitlök i stekpannan, låt bryna med en stund.

Tillsätt alla torra kryddor och låt fräsa några minuter under omrörning.

Rör ner kokosmjölk och mango chutney. Koka upp, lägg på locket och tillaga enligt någon av metoderna nedan.

Pulled pork "Afelia" Foto Mikael Eriksson

Pulled pork ”Afelia” från min långkokbok
Foto Mikael Eriksson

 

Tips på olika tillagningsmetoder

I ugnen lagar du till grytan på 100º i ca 8-10 timmar.

På spisen tar det ca 4-6 timmar på låg värme, rör då och då så det inte bränner fast.

I lergryta i ugnen på 150º ca 4-5 timmar.

I en elektrisk långkokningsgryta typ Crock-Pot eller Nordic Cooker blir köttet klar på ca 10 timmar på låg effekt.

Wonderbag och Le Creuset

Så här gör du om du lagar till grytan i en Wonderbag:

Koka upp grytan, lägg på locket och låt puttra i 30 minuter.

Rör om väl och ställ ner grytan på ett underlägg i långkokningspåsen, lägg på tyglocket och knyt till ordentligt.

Sen är det bara att vänta tills köttet är mört, det tar ca 8 timmar.

När grytan kokat färdigt:

Häll över citronsaften och dra isär köttet med två gafflar. Blanda om väl och smaka av om du vill ha mer salt eller hetta.

Servera med en sallad, kokta morötter, blomkålsris eller på en smörstekt skiva valnötsbröd.

Valnötsbröd från Långkok för LCHF och Paleo

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/01/23/pulled-beef-pa-hogrev-med-indiska-smaker-och-tips-pa-hur-man-langkokar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.