Entrecôte och Rotfruktsgratäng med Ädelost

Grillmiddag igen

Jag bjöd en god Vän på middag. Föll för en riktigt fin Entrecôte från Jämtlandsgården. Har testat flera olika bitar ur deras sortiment de senaste veckorna, det här var den bästa. Skivorna vägde 325 gram styck, så jag fick göra dem lite mindre.

Jag får ju inte som så många andra bloggare gratisprover från fabrikanterna, så mina bedömningar av det jag äter och skriver om är helt opåverkade av ”mutor”. Tror inte de lokala små matproducenterna har samma reklambudget som matfabrikerna heller.

Jag och min Vän har jobbat tillsammans  på Kvarterskrogen här i Östersund en gång i världen. Då räknades den bland de bästa restaurangerna i stan. Så matintresset hos oss båda är stort. Oftast när vi träffas blir det en god köttbit med flera olika tillbehör.

Det har blivit mycket god mat och prat genom åren, det är härligt med såna vänner. Ser fram emot vårens och sommarens grillmiddagar i Din stuga, G.

Rotfruktsgratäng

2 Morötter

1 liten Palsternacka

5 cm Purjolök

50 gr Ädelost

1 dl Grädde

1 dl riven Prästost

Havssalt och nymald Vitpeppar

Skär rotfrukterna i stavar. Koka upp tillsammans med grädde, smulad ädelost och kryddor. Låt puttra på svag värme i tio minuter. Häll upp i en gratängform, strö över den rivna osten och grädda i 200° i 15 minuter.

Recept på tillbehören till middagen hittar Du Här.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/03/26/entrecote-och-rotfruktsgratang-med-adelost/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 kommentarerLämna en kommentar

  1. Gratängen blev väldigt uppskattad !!!!! Den kommer att göras många gånger. Tack för fikat i går. Kram ❤

    • Hej min Vän. Vad roligt att ni gillade den allihop i familjen. Tack för besöket både här och hemma 😉 Kram

  2. Det därs er kanongott ut!

    • Hej Junitjej och Välkommen hit. Det var riktigt gott också, du får provlaga 🙂

  3. Tack, du är en stor inspirationskälla med din matlagning:-)

    • Tack, det är härligt att ha så fina läsare också 🙂

  4. Åh, Jag skulle kunna anställa dig som privat kock. Fantastiskt god mat:-)

    • Välkommen hit, Vakaren. Tack så mycket för dina vänliga ord. Jag får vara din virtuella kock istället 😉

  5. Hej Birgitta!

    Det där ser ut som en riktigt trevlig köttbit!
    Entrecôte är synnerligen god när den är väl mörad:)

    Kram och trevlig helg på dig!

    • Hej Ellinor. Ja visst är den fin, väldigt fet och god 🙂 Jobbade med Martin Olsson’s kött en gång i tiden. Bättre entrecôte än deras har jag inte ätit, den verkligen smalt i munnen. Ha en fin helg du med. Kram från Jämtland


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.