Snabb middagsmat
Idag får du en variant på en bondomelett som jag ofta lagar när jag har kokta/stekta grönsaksrester i kylen, en gratäng à la ”Man tager vad man haver”.
Här har jag använt majonnäs som fettkälla, men det fungerar förstås fint med riven ost eller grädde om du föredrar det.
Servera med en grönsallad eller som tillbehör till en varmrätt.
Broccoligratäng 2 port
3 dl lättkokt broccoli i små buketter
3 ägg
1½ dl majonnäs
1 röd paprika
½ dl strimlad bladpersilja
ca ½-1 tsk chiliflingor
Salt
Vispa samman majonnäsen med äggen till en slät smet.
Krydda med persilja, chili och salt, vänd ner broccolibuketterna.
Skär paprikan i strimlor och rör ner, smaka av om du vill ha mer sälta eller hetta.
Häll smeten i en smord, ugnsfast form och grädda på 175º i ca 30 minuter.
Mer inspiration hittar du i mina kokböcker, läs mer i länkarna.
Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Gammaldags husmanskost på nytt sätt

Det där blir morgondagens lunch.
Precis det där har jag hemma. Tack å tack.
😊
Varsågod, Gäst ❤
Trogen läsare tycker att det är lättare att följa recepten om det står vikt istället för mått i recepten. Har alltid min våg framme på bänken men
behöver först leta en omvandlingstabell för att följa recepten. Vad väger
3 dl. broccoli som exempel.
Undrande Farmor.
Hej Anneli. För mig är det tvärtom, jag använder väldigt sällan våg. Jag skär grönsaker och annat i mindre bitar och mäter i dl-mått istället. Du får testa att väga den mängden, så vet du en annan gång 🙂
Denna ska jag göra idag, tack Birgitta
Skaffa Outlook för Android
Varsågod, sprid det gärna vidare 🙂
Detta verkar jättegott. Jag har rätt mycket blomkål hemma så det får bli det istf broccoli.
Tack, ja det går lika bra med blomkål 🙂