Gräddstuvade nässlor

Gräddstuvade nässlor ca 4 port

1 liter nyplockade nässlor

10 cm av det vita på en purjolök

3 dl grädde/kokosgrädde

25 g smör

1 tsk äppelcidervinäger

Salt och peppar

Skölj och rensa nässlorna från småskräp. Förväll dem i 2 dl lätt saltat vatten i 5 minuter.

Häll av spadet genom en sil, men spara det till en soppa.

Strimla purjon fint och hacka de förvällda nässlorna lite grovt. Fräs i smöret ett par minuter utan att purjon tar färg.

Krydda och häll på vinägern, låt den koka in. Häll på grädden, koka upp och låt småputtra på svag värme tills stuvningen tjocknar.

Använder du kokosgrädde kan du smaksätta med lite mer vinäger eller pressad citron, så blir kokossmaken mindre framträdande.

Jag serverade nässelstuvningen till ugnsbakad öring och haricot verts.

Fler recept hittar du i mina kokböcker i länkarna här nedan.

Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken

Diabeteskokboken för män

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Gammaldags husmanskost på nytt sätt

Published in: Okategoriserade on 20 maj 2021 at 07:00  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2021/05/20/graddstuvade-nasslor/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: