Gör din egen björksnaps

Björksnaps

Björksnaps

1 liten flaska Brännvin Special

5 dl nyutslagna björklöv

Gå ut i skogen och plocka löven, så är de rena och fina.

Stoppa ner musöronen i en flaska, häll på spriten.

Korka igen och låt stå mörkt i 1-2 månader, skaka flaskan då och då.

Sila av löven genom en fin nätsil. Den kryddade spriten används som essens och späds ut med valfri vodka.

Essensen håller i flera år, så du kan njuta av björksmaken länge.

Fler goda drycker till vårens och sommarens fester, både med och utan alkohol, hittar du i Birgitta Höglunds bästa grilltips.

Just nu pågår en tävling där du kan vinna en av mina kokböcker, läs mer här.

Published in: Okategoriserade on 09 maj 2021 at 07:00  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2021/05/09/gor-din-egen-bjorksnaps/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hej Birgitta,
    Vi gjorde björksnaps i våras, men har inte provat den än. Den är silad o avrunnen. När det är en essens så undrar jag hur mycket sprit jag blandar 1dl essens med?
    Med vänlig hälsning,
    Carina Carnabeck

    • Hej, roligt att du använt mitt recept. Börja med 1-2 tsk essens per dl sprit och smaka dig fram om du vill ha starkare björklövssmak 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: