Glutenfri macka
Idag får du tips på ett av mina bästa matbröd, ett saftigt och väldigt lättbakat nötbröd.
Passar fint både till frukost, till en soppa eller som en varm utflyktsmacka nu under de fina höstdagarna.
I år blir det förstås ingen utlandsresa för vår del, passar på att njuta så mycket som möjligt av vår svenska natur istället.
Jag har en hel del skrivjobb som kommer att uppta min datortid nu i höst, så jag kommer att dra ner betydligt på min närvaro på sociala medier.
Vill du ta del av mina recept i bokform så länge så blir jag väldigt glad om du köper min nya kokbok Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv, du hittar den i länken på Adlibris för endast 135 kr just nu.
Där finns alla mina favoritrecept på tillbehör, bakverk, matbröd, smoothies, såser, röror, ja allt du behöver för att få det lilla extra både till vardagsmaten och festmåltiderna.
Njut nu av hösten, gärna med en god macka på en utflykt i skogen.
Nötbröd 1 limpa
6 ägg
100 g blandade nötter
50 g smör eller kokosolja
3 dl vatten
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötmjöl
1 dl fiberhusk
1 dl linfrön
2 msk brödkryddor
2 msk äppelcidervinäger
2 tsk bakpulver
ca 1 tsk salt
Sätt ugnen på 150 grader. Krossa nötterna i mortel, ganska fint.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Koka upp vatten, smör, brödkryddor och äppelcidervinäger.
Vispa äggen riktigt tjockt, ca 5 min med elvisp.
Häll den heta vatten/smörblandningen över äggen under fortsatt vispning.
Blanda ner äggsmeten i omgångar i mjölblandningen, rör om väl.
Häll smeten i en smord form på ca 1½ liter.
Tryck till ytan på brödet med slickepotten, blöt handen i kallt vatten och släta till den.
Täck med folie och grädda 45 min i nedre delen av ugnen, ta av folien och grädda 45 min till.
Låt svalna en stund i formen innan brödet stjälps upp och får kallna på galler.
Förvara i plastpåse i kyl och skiva eftersom, eller skiva hela limpan och lösfrys.
Här kan du läsa mer om mina kokböcker och matfilosofi.
Det kanske är dags att vara ute i god tid med julklapparna i år, hårda paket är ju alltid uppskattade ❤
Vad kan man ersätta hälften av fiberhusken
Du kan ta 1-1½ dl pofiber istället för ½ dl fiberhusk/psylliumhusk 🙂
Skickat från min iPhone
Hej Annette, du får prova skicka din kommentar igen 🙂
Jag är glad att jag upptäckt dej och dina böcker. Jag har också ätit LCHF i många år. Jag undrar om du har tips på hur man kan öka magnesium intag med hjälp av bra recept. Jag ska äta katrinplommon, Torkade fikon, kikärtor, cashewnötter, avakado. Kan man ändra ditt recept på ”Salt proteinbar” från boken med bönrecept? (Jag äter Levaxin för min sköldkörtel och mina värden är skyhöga just nu och min läkare på vårdcentralen vet inte hur han ska göra. Jag vände mig till en sjuksköterska utbildad i Funktionsmedicin och har då fått hjälp att minska mina värden med hjälp av kost bla. Det känns rätt för mig men jag måste göra avkall på LCHF för att öka vissa mineraler i kosten. ) Tack för en bra blogg
Hej och tack för att du följer mig och köper mina kokböcker ❤ Pumpakärnor är också bra, så ändra bara receptet till kikärtor och så kan du mixa med några fikon eller katrinplommon, tror det kommer att bli väldigt gott 🙂
Har du provat min fermenterade cashewyoghurt med avokado och pumagranola från Gröna, sköna tillbehör? Det receptet finns här hos min samarbetspartner Kall Natur Kompani: https://kallnaturkompani.com/kombucha-inte-bara-en-dryck/
Tack för svar!
Jag ska testa det. Jag har din bok Gröna sköna tillbehör också. Det har blivit många glada tillrop från min familj när jag testat recepten i den. Särskilt som tillbehör till grillat
Så glad jag blir att du och familjen tycker om kokboken ❤