Njutbar snabbmat
Kantareller och zucchini finns det gott om just nu, här får du tips på en kombination av de två.
Steker man dem tillsammans så drar zucchinin åt sig av smöret med den goda svampsmaken, det blir ett riktigt smakrikt tillbehör till stekt lax eller annan fisk.
Vi har en fin tid framför oss nu, vi samlare, det är bara att gå ut i skogen och dryga ut hushållskassan med svamp och bär.
Ett bra tips för pengarna du sparat är att investera i min kokbok Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.
Då har du många njutbara måltider framför dig med läckerheter från skogens och trädgårdens skafferi 😉
Lax med smörstekta kantareller 2 port
2 bitar laxfilé, ekologisk eller viltfångad
2 dl rensade, grovhackade kantareller
2 dl tärnad zucchini
50 g smör
Salt och peppar
Bryn smöret lätt, stek svamp och zucchini tills vätskan kokat bort och det fått lite färg, krydda lätt med salt och peppar.
Stek laxen bara nån minut på var sida, så den precis blivit varm inuti, då är den som saftigast och godast.
Jag serverade det hela med en skiva smör, stekt knipplök, cocktailtomat, gräslök och dill.

Broccoli med kantareller och ädelost från Gröna, sköna tillbehör Foto Birgitta Höglund
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!