Chilimarinerad lax 4 port
4 bitar lax à 150-200 g, helst viltfångad
2 msk olivolja
2 tsk chiliflingor
Saft av 1 citron
Blanda samman ingredienserna till marinaden.
Lägg laxbitarna i en plastpåse och häll över marinaden.
Massera försiktigt så marinaden fördelas jämnt kring fisken.
Lägg på ett fat och ställ i kylen några timmar.
Stek eller grilla fisken ett par minuter på var sida. Servera med grillade grönsaker och aioli.
Grön aioli
2 äggulor
2 dl olivolja
1 dl finhackad citronmeliss
½ dl finhackad rucola
Saft av ½ lime
1 riven vitlöksklyfta
Salt och peppar
Lite Worcestershiresauce
Knäck äggulorna ner i en bunke, blanda ner vitlök och limesaft.
Mixa oljan tillsammans med örterna så den blir riktigt grön.
Vispa äggsmeten kraftigt medan du häller i oljan riktigt sakta och försiktigt från början i en smal stril.
När aiolin bundit ihop riktigt kan du hälla på oljan lite snabbare.
Smaksätt med salt, peppar, Worcester och ev mer limesaft.
Aiolin håller cirka en vecka i kylen.
Klicka på bilden nedan så hittar du fler av mina bästa grilltips, marinader, såser, röror, tilltugg och drinkar, allt du behöver för en lyckad grillfest.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!