Smakrik salladssås
Nu i sommarvärmen blir det mycket sallader här hemma, inte så ofta som ensamrätt för de mättar inte så bra, men som tillbehör till maten.
Salladsdressing har jag alltid till, ofta bara olivolja och någon god vinäger, men då och då lyxar jag till det med en sån här skapelse.
Den passar också väldigt bra som dressing till hamburgare eller till grillad fisk.
Fler goda tips på dressingar hittar du i mina kokböcker Gröna, sköna tillbehör och Birgitta Höglunds bästa grilltips.
Paprikadressing
1 dl majonnäs
2 msk ajvar relish
½ röd paprika
6 st svarta oliver
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
½ tsk balsamvinäger
Salt och peppar
Kärna ur och skär oliverna och paprikan i små tärningar.
Rör samman majonnäs med ajvar och blanda ner övriga ingredienser.
Ställ i kylen en stund så smakerna utvecklas.
Smaka av om du vill ha mer kryddor eller vinäger.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!