Sommarsallad
Nu i sommarvärmen är en räksallad bland det godaste man kan äta.
Det blir ofta en salladstallrik till kvällsmat hos oss, favoriten just nu tillsammans med räkorna är kokta ägg, smör, ost och sill, salami och bönsallad.
Räksallad 1 port
100 g skalade räkor
50 g mozzarella
5 cm gurka
3 cocktailtomater
Bladpersilja
Citron
Örtmajonnäs
½ dl majonnäs
1 msk crème fraiche
1 tsk pressad citron
1 msk hackad dragon
1 msk hackad gräslök
Flingsalt och peppar
Kallpressad olivolja
Rör ihop ingredienserna till örtsåsen, låt stå en stund så smakerna mognar.
Skiva gurka och lägg runt en tallrik tillsammans med klyftade tomater och bladpersilja.
Lägg en hög räkor och en ituriven mozzarella i mitten.
Häll lite sås över räkorna, servera resten i en skål bredvid.
Ringla olivolja, pressa lite citronsaft och strö flingsalt över tomaterna.
Här nere hittar du mina kokböcker om du vill ha fler njutbara mattips.
Köp gärna en eller ett par av dem, en bra present till dig själv eller någon du bryr dig om.
Samtidigt stöttar du mitt skrivande, nu när Coronan gjort det omöjligt att resa runt och ha föreläsningar och boksigneringar i sommar.
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Gammaldags husmanskost på nytt sätt
Hej 😊
Du verkar ju vara drottning på egen Bearnaisesås.
Jag har svårt att få den så tjock jag vill ha.
Kör med 3 äggulor och 250g smör.
Vad är hemligheten? 🤷🏼♂️
/Micke
Skickat från min iPhone
Hej och tack 🙂 Ta en titt på det här inlägget så ser du precis hur jag gör för att få den så god och tjock som möjligt. https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/01/30/sa-har-gor-du-bearnaisesas/