Snabbfixat tillbehör
Igår när jag kom hem efter en långpromenad kände jag för att hitta på ett riktigt snabbt och enkelt tillbehör till middagen.
Då såg den här linssalladen dagens ljus, ett mycket lättvindigt sätt att både få i oss av nyttig prebiotika och probiotika, två komponenter som vi behöver för att bygga ett bra immunförsvar.
De mjölksyrade morötterna kommer från Tistelvind, inhandlade på bästa Fruktaffären på Hantverkargatan 8 på Kungsholmen.
Det är så viktigt i dessa tider att vi stöttar våra lokala småföretagare, jag handlar allt från grönt och ägg till rökt fisk, räkor och blommor där.
Så här gjorde jag min sallad:
Blanda 3 dl kokta, röda linser med 1 dl mjölksyrade morötter.
Rör ner 1/2 dl olivolja med citronsmak och 2 msk äppelcidervinäger.
Krydda med örtsalt och chiliflingor efter behag.
Låt stå i kylen ett par timmar så smakerna mognar fram.
Fler lättlagade och goda tips hittar du i min nya kokbok Gröna, sköna tillbehör, här länkar till bokens sida på Adlibris och Bokus.
På bilden nedan ser du mina minipajer med chèvre och röda linser från kokboken, kanske nåt att testa till din Påskbuffé?
Hejsan! Vad gott det ser ut! Ska prova med surkål o riva i lite morötter.
Tänkte köpa din nya bok också, lite längre fram.
Har 2 av dina böcker, så mycket bra i dom🤗.
Ta hand om er!
Hej, så glad jag blir att ni uppskattar mina recept, ta hand om er ni med ❤
Hej!
Boken är på väg, fick jag mail om nyss! Ser fram emot dina recept!
Hälsn Eva Simonsson
Hej och tack, så roligt, hoppas du kommer att tycka om den ❤