Dillmajonnäs och varm rödbetssallad till stekt fisk

Smakrika fisktillbehör

Idag får du tips på två riktigt goda tillbehör till smörstekt fisk.

Dillmajonnäs är en gammal klassiker, men den varma rödbetssalladen är ett lite nyare påfund.

Jag har alltid varit väldigt förtjust i rödbetor, både inlagda och kokta, serverade med bara smör och flingsalt.

Rödbetor innehåller många nyttiga ämnen, läs gärna mer om det här.

I min kommande kokbok ”Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv” kommer du att få ta del av en hel del gott på den röda knölen.

Dillmajonnäs 2 port

1 dl majonnäs

1 dl finhackad dill

2 msk grädde

½ tsk äppelcidervinäger

Salt och peppar

Blanda samman alla ingredienser, smaka av med salt och peppar.

Låt stå i kylen en stund så smakerna mognar fram.

Varm rödbetssallad 2 port

3 färska rödbetor

2 msk kallpressad olivolja

2 msk äppelcidervinäger

1 msk senap

Flingsalt och peppar

Koka rödbetorna mjuka i ca 30-40 minuter, spola i kallt vatten och gnugga av skalet.

Blanda allt till dressingen och skär rödbetorna i klyftor.

Blanda ner de varma rödbetorna försiktigt i dressingen och låt stå några timmar så smakerna tränger in.

Vid serveringen värmer du dem i några minuter i en kastrull på svag värme.

Här ser du en av mina bilder till nya kokboken, en rödbetsmousse med chèvre.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2020/01/14/dillmajonnas-och-varm-rodbetssallad-till-stekt-fisk/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: