Gräddstuvad lever till höstmiddag
Kycklinglever är väldigt billig, god och nyttig mat, men tyvärr lite bortglömd.
Den är betydligt mildare än vanlig lever, så den passar bra för nybörjare.
Det är stor skillnad på färsk och fryst, så prova det om du har dålig erfarenhet av lever.
Idag finns bra ekologiska sorter, jag brukar köpa från Reko-kyckling.
Gräddstuvad Kycklinglever 3 port
450 g färsk kycklinglever
5 dl grädde/kokosgrädde
2 gula lökar
1 dl kycklingbuljong
1 äpple
1 msk Tamarisoya
1 msk äppelcidervinäger
50 g smör
Salt och peppar
Skölj av kycklinglevrarna i kallt vatten, låt rinna av i durkslag.
Bryn smör i stekpanna och stek levern 2-3 minuter på var sida, salta och peppra.
Stek i omgångar så får levern finare stekyta, lägg över de som är färdiga på ett fat så länge
Skär löken i smala klyftor och äpplet i mindre bitar och stek i smör en stund i en stekgryta, tillsätt buljong, soya och vinäger.
Koka ihop några minuter, häll över grädden och låt puttra en halvtimme tills såsen tjocknat.
Lägg då ner leverbitarna och låt dem bli färdiga.
Strö över lingon och servera leverstuvningen med en färsk vitkålssallad med solrosfrön och senapsvinaigrette.
Hej. Jag undrar hur lång tid det tar innan leverbitarna blir färdiga på slutet. Har ingen aning, så jag måste fråga.
Hej Andreas. Såg din fråga först nu, det räcker med ca 4-5 minuter så är de klara. Smaklig måltid 🙂
Gjorde med äpple och lök
Blev jättegott, bra recept
Hej, roligt att höra ❤