Husmanskostfavorit
Pannbiff med lök räknas som en av favoriterna bland svenskarnas husmanskost.
Då ofta med tillbehör av stekt potatis, idag får du ett mycket gott alternativ med betydligt färre kolhydrater.
Pumpa innehåller bara 4,4 g kolhydrater, så testa den istället för potatisen nästa gång.
Här hittar du även recept på min pumpasoppa från Gammaldags husmanskost på nytt sätt. som just nu kostar 129 kr på Adlibris Bokrea.
Pannbiff med lök 2 port
3-400 g köttfärs
1 ägg
½ dl majonnäs eller grädde
2 rivna vitlöksklyftor
2 msk finhackad bladpersilja
Salt och peppar
25 g smör
1 skivad lök
Stekt pumpa
2-300 g tärnad pumpa
25 g smör
1 msk finhackad rosmarin
Salt och peppar
Blanda färsen med ägg och majonnäs/grädde. Rör ner kryddor, vitlök och persilja.
Blanda väl, låt smeten stå och svälla en stund.
Stek under tiden pumpan i brynt smör. Krydda med salt, peppar och rosmarin.
Vänd bitarna då och då, låt steka mjuka i minst 20 minuter på svag värme.
Ta upp pumpan, håll varmt på ett fat under lock.
Stek löken mjuk i smör, utan att få alltför mycket färg. Forma färsen till biffar och stek i smör.
Servera pannbiffarna med löken över och gärna lite extra skivat smör på sidan om.
Stekt pumpa och lite grönt som tillbehör.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!