Köttfärsröra med gröna bönor

Smakrik röra

Köttfärssås har alltid varit en av mina favoriter, förr med pasta, men numer med tillbehör av till exempel vaxbönor eller gröna bönor, haricot verts.

Bönpasta är också väldigt gott och mättande, har testat flera riktigt goda sorter gjorda på sojabönor och kikärtor, de finns i glutenfria hyllan i matbutikerna.

För dig som inte gillar bönor eller pasta så blir det väldigt gott att steka strimlad vitkål i smör och servera till köttfärssåsen.

Den här röran är ett av de äldsta recepten här på bloggen, känns roligt att leta igenom mitt arkiv på snart 1800 inlägg.

Jag har sen en tid slutat skriva på Facebook, det känns mycket mer givande att lägga den datortiden härinne och dela med mig av recept och bilder på mina favoriträtter.

Du hittar mig också på mitt Instagramkonto, Birgitta Höglunds mat, om du vill ta del av mer bilder på det som händer i min vardag.

Dela gärna mina inlägg vidare och skriv en kommentar om du önskar att jag ska dela med mig av nåt särskilt recept.

Köttfärsröra 2-3 port

250 g nöt/lammfärs

1 gul lök

1 morot

½ röd paprika

5 cm zucchini

1 tomat

20 oliver

1 vitlöksklyfta

2 msk tomatpuré

1 dl rödvin eller vatten+1 msk rödvinsvinäger

1 tsk torkad timjan

½ tsk paprikapulver

Worcestershiresauce

2-3 msk smör

Havssalt och svartpeppar

Hacka lök och vitlök fint. Skär morot, paprika, tomat och zucchini i små tärningar.

Dela oliverna i 4 delar. Fräs lök och morot i smör en stund utan att ta färg.

Tillsätt köttfärsen och bryn under omrörning några minuter.

Rör i  zucchini, timjan och paprika, krydda med salt och peppar. Låt puttra ett tag igen.

Rör ner tomatpuré och paprikapulver, låt det fräsa med ett tag, så blir smaken mildare. Blanda i tomater och oliver.

Häll så på rödvin och Worcester, rör runt och låt puttra i 30-60 min, ju längre desto godare röra.

Jag gjorde under tiden en röra på smetana, finhackad vitlök och färsk citrontimjan, kryddade med lite salt.

Servera köttfärsröran med färska haricot verts som kokts i saltat vatten ca 10 minuter.

Häll av vattnet och låt en klick smör smälta ner, servera till köttfärsröran med en klick örtsås på toppen.

Höstgrönska

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2018/09/06/kottfarsrora-med-grona-bonor/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

  1. Åh, du har så många goda recept! Har slarvat med kosten i sommar men nu ska det tas tag i detta på allvar igen och då är det så bra att följa dig och dina recept. Hoppas ni får en trevlig och härlig resa till Makrigialos, kommer att tänka på er (med avund) när ni är där. Apropå resa…du känner inte till något boende i eller i närheten av Östersund? En av våra döttrar har fått jobb där och ska flytta och söker lägenhet (kan även tänka sig stuga) Hon börjar 5 november så vi har lite att stå i nu. Håll gärna ögon/öron öppna. Tack o kram från Halland

    • Tack, hoppas recepten hjälper dig att komma igång igen ❤
      Ja, nu när höstmörkret börjar göra sig påmint är det härligt att ha Makrigialos att se fram emot, kanske du kan följa med på nån av våra resor ett annat år.
      http://www.harmoniresor.se/

      Har tyvärr inte några kontakter i bostadsbranschen, men kanske nån av mina läsare vet nåt?

  2. Tack för dina goda recept och att du slutat med facebook har aldrig varit med där och kommer inte heller att vara med i framtiden. Finns så mycket på kostdoktorn att följa och massor av recept som passar till ett hushåll med bara en person.
    Tacksam 74-årig Farmor !


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: