
Entrecôte med Café de Paris-smör
Foto Mikael Eriksson
Tävling hos Halva Lindha
Just nu kan du tävla om ett signerat exemplar av min kokbok Birgitta Höglunds bästa grilltips, som är en nyutgåva av min tidigare slutsålda Grillmat LCHF.
Gå in på det här inlägget hos min goda vän Lindha Vikström och läs mer om tävlingen.
Lindha har ända sen innan vi träffades använt mina recept, vi tycker om samma typ av mat, traditionell husmanskost med få kolhydrater och rejält med naturligt fett.
Lindha och hennes man har båda gjort en otrolig hälsoresa tack vare sin kostomläggning, här har jag skrivit mer om det, där får du också recept på glutenfria kolbullar.
Idag får du ett av recepten från grillkokboken, Café de Paris-smör, ett kryddsmör som blev väldigt populärt när jag jobbade på restaurang.
Här kan du läsa om fettets betydelse i vår mat och ta del av 7 sorters kryddsmör.
Dela gärna inlägget vidare på Facebook, själv har jag tagit en välbehövlig paus därifrån.
Du kommer istället att kunna läsa mer om vad som händer i mitt liv och ta del av recept här på bloggen framöver.
Du hittar också dagligen bilder på mat, natur, resor och det jag tycker är vackert på mitt Instagramkonto, @birgittahoglundsmat,
Jag har märkt att Instagram är ett ställe som passar mig bättre, med mer medmänsklighet och harmoni än vad Facebook utvecklats till på senare tid.

Kryddsmör Café de Paris
Foto Mikael Eriksson
Café de Paris-smör
500 g smör
1 äggula
2 msk hackad persilja
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad timjan
2 msk hackad dragon
1 msk finhackad kapris
1 msk finhackad schalottenlök
1 msk tomatpuré
1 msk citronsaft
1 finhackad vitlöksklyfta
½ msk paprikapulver
1 tsk Dijonsenap
1 tsk Worcestershiresauce
1 tsk gurkmeja
ca ½ tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 krm vitpeppar
2 ansjovisfiléer skurna i mindre bitar
Lägg alla ingredienser till kryddblandningen i en mixerbunke.
Kör på full effekt tills det blir en krämig röra, se till så allt blir väl blandat.
Flytta över till en större bunke och blanda med rumstempererat smör och äggula, vispa fluffigt med elvisp.
Fördela smöret i små skålar eller forma till rullar i smörpapper.
Du kan också spritsa smöret till små rosor med spritspåse och en grov tyll.
Förvara i kyl eller frys och ta fram i god tid före serveringen, så kommer alla härliga kryddsmaker fram.

Kryddsmör i paprika
Foto Mikael Eriksson
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!