Påsklovsmacka
Nu är det påsklovstider och många tar med sig matsäck ut i skidbacken och njuter av all snö som kommit här i Jämtland, så idag bjuder jag på ett lättbakat mandelbröd.
Jag har aldrig sett så mycket snö här sen jag flyttade hit i mitten på 80-talet, den lär nog ligga kvar ända till juni.
Idag kommer det mer snö men de senaste dagarna har varit underbara, precis så som man vill att vårvintern ska vara.

Selfie i soligt snölandskap
Jag har varit ute en hel del, men gårdagen tillbringade jag på Ecocaféet och hade kokbokssignering.
Tack till alla som kom och köpte Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken och Gammaldags husmanskost.
Det är alltid så givande att träffa matintresserade och höra hur många det är som liksom jag fått en bättre hälsa genom en enkel förändring på vad vi stoppar i oss.
Här en bild från Ecocaféet med mitt signeringsbord där jag bjöd på Öländska bönchips och även visade upp Wonderbag.
Vill du att jag ska komma till din hemstad så ta gärna kontakt med din lokala bokhandlare.
Om de hör av sig till Bladh by Bladh Förlag med en bokning så kommer jag gärna och pratar mat, signerar kokböcker och bjuder på bönchips med tillbehör.
Nedanför receptet på mandelbrödet ser du några bilder från mitt uteliv de senaste dagarna.
Mandelbröd ca 10 små
1½ dl mandelmjöl
2 ägg
50 g smör/kokosolja
2 msk grädde/kokosgrädde
2 msk psylliumfrön
2 msk pofiber
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
Smält smöret/oljan och blanda med mandelmjöl, ägg, grädde och salt.
Rör ihop pofiber, psylliumfrön och bakpulver och vänd ner i smeten.
Blanda ordentligt och låt stå och svälla i en halvtimme.
Lägg ut matskedsstora klickar på bakplåtspapper och bred ut till ovala kakor.
Grädda på 225° i 10-12 minuter och lyft försiktigt över att svalna på galler.
Frys in och tina eftersom i brödrost eller ugn.
Här kommer receptet på mitt pålägg till dubbelmackan på mandelbrödet.

Mandelbröd med avocadoröra
Avocadoröra för 4
2 avocado
½ dl finhackad purjolök
½ dl finhackade ugnstorkade tomater
½ tsk äppelcidervinäger
Flingsalt
Mosa avocadon med en gaffel, rör ner purjo och tomat.
Smaka av med salt och vinäger.

Påsklovsutflykt

Snö…

Freja, snart 5, gillade bönchips till utefikat

Eje (på taket) passade på att fylla 7 på en riktigt härlig påsklovsdag
Tack för alla inspirerande bilder och recept. Har försökt i ett halvt år att köra LCHF dels för viktnedgång och främst för min fibromyalgi men inget resultat .Skall man mäta och väga allt man äter eller hur skall jag gå till väga. Är snart 64 år och har haft denna sjukdom i 15 år. Tacksam för svar. Med vänlig hälsning, Helene
Skickat från min iPhone
Hej, glad att du tycker om min blogg. Jag väger och mäter inte alls, men ser till att äta ordentligt och varierat. I det här inlägget som jag skrev häromveckan kan du få en hel del tips. Lycka till ❤
https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2018/03/21/min-frukost-lunch-och-middag-efter-9-ar-med-lchf/
Vad kan man ta istället för psylliumfrön ?
Du kan ju prova med linfrön. Eller fiberhusk, som är malda psylliumfrön. Ta då hälften, då det malda binder mer 🙂
Tack