Mer god kokboksreklam
Nu skrivs det mycket om nya kokböcker här på bloggen, både om mina egna och nyutgivna böcker från mina författarkollegor.
Jag tycker nämligen att en kokbok är bland det bästa man kan ge bort i julklapp, den ger ju matglädje hela året.
Igår utgavs Anne Aobadias nya Vardagsgott som innehåller just 52 recept, så man kan testa nåt nytt varje vecka.
Anne som i vardagslag jobbar med Team Kostdoktorn och skriver LCHF-recept, har tidigare förutom att driva tidningen Matkärlek även skrivit två mycket hyllade kokböcker, Matkärlek och Mera Matkärlek.
Den här boken beskriver Anne själv så här, tankar som även jag instämmer till fullo i med mina recept:

Naanbröd från Matkärlek
Foto Emma Shevtzoff
1–2 vitlöksklyftor
flingsalt, valfritt
Blanda alla torra ingredienserna i en skål.
Tillsätt olja och sedan hett vatten och rör om ordentligt.
Låt svälla och kavla eller bred runda bröd på bakplåtspapper eller direkt på köksbänken.
Stek varsamt med eller utan olja i stekpanna tills bröden fått fint färg och jäst ordentligt.
Sätt ugnen på 70 grader och håll bröden varma medan du steker vidare.
Smält smöret och blanda den färskpressade vitlöken i.
Pensla smöret på bröden och smula flingsalt över.
Resten av vitlökssmöret häller du i en skål och doppar brödbitar i.
Låter jättespännande! Jag äter varken glutenfritt eller LCHF längre men jag är inspirerad av det kosthållet och lägger gärna till nya varianter till vår vanliga mat. Äggfritt är det också!!! Med två äggallergiker i familjen blir det viktigt.
Ja, det är väldigt bra att det finns mer äggfria recept för dem som inte tål det. Har fler i min nästa kokbok också. Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken 🙂
https://www.adlibris.com/se/bok/lat-bonor-forandra-ditt-liv—kokboken-9789188429551?gclid=EAIaIQobChMIkOvtq6KM2AIVyCnTCh3uCwgjEAQYASABEgIRC_D_BwE
Å, älskar naan-bröd! En av få grejer som jag kan tänka mig att ”synda” med att äta 🙂 Supergott, men efteråt kanske man numera inte mår så bra 😉 Perfekt med ett lågkolhydratalternativ 🙂
Jag med, det ska bli så roligt att prova de här, jag kan ju inte äta gluten alls längre.