Efter påskens alla fester…
Nu är det nog många som känner att det blivit lite väl mycket av både mat, dryck och mer godsaker än vanligt.
Då passar det bra med lite lättare mat, som den här färgstarka och mustiga soppan.
Den är dessutom rena hälsokosten med sitt innehåll av antiinflammatoriska egenskaper.
Här kan du läsa mer om de hälsosamma effekterna hos benbuljong och gurkmeja.
Är du extra känslig för nattskuggeväxter så byt ut tomat och paprika/paprikapulver mot mer morot och timjan istället.
Jag serverade soppan med mina nya frökex från Huså Bröd, hälsosamma även de, med smak av nässla, libbsticka och vitlök.
Den vackra servetten under skålen hittar du här.
Kycklinggul soppa 2 port
3 dl kycklingbuljong
2 dl kokt kycklingkött
1 kokt morot från buljongkoket
10 cocktailtomater
2 röda paprikor
2 vitlöksklyftor
2 tsk paprikapulver
2 tsk gurkmeja
1 tsk pressad citron
½ tsk svartpeppar
Salt
50 g smör till stekning
50 g mjuk getost, typ Chèvre eller Chavroux
Strimla grönsakerna och stek dem mjuka i smöret.
Krydda med paprikapulver, gurkmeja, svartpeppar och salt.
Låt kryddorna bryna med en liten stund, häll så på citronsaft och buljong.
Mixa med stavmixer i kastrullen tillsammans med getosten.
Värm soppan försiktigt tillsammans med kycklingköttet.
Jag lagar ofta benbuljong på en ekologisk kyckling i klimatsmarta Wonderbag, så får jag dessutom ett riktigt mört och näringsrikt kycklingkött till soppan.
Måste testa att laga denna soppa, den verkar supersmarrig! 🙂
Tack, så roligt att höra ❤