Vinter i Alanya
Idag är det riktigt kallt igen här på den turkiska Medelhavskusten.
Kraftig vind och bara +4 nu vid lunchtid.
Då passar det riktigt bra med en het wok och istället för den vanliga, kalla salladen stekte jag den som tillbehör.
Nu blir det varma kläder och mössa på, för att gå på Fredagsmarknaden och handla mer grönt.
Det går åt en hel del av den varan i vårt kök.
Gillar den typen av hälsokost bättre än den i form av piller och pulver.
Kalkonwok 2 port
250 g kalkonbröst
2 morötter
1 dl kokosgrädde
1 dl purjolök i stavar
½ dl ingefära i stavar
2 vitlöksklyftor
1 lime
1 msk curry
1 tsk soja
Salt
50 g smör/kokosolja
Smörstekt rödkål
½ lit strimlad rödkål
2 dl gröna blad i strimlor
25 g smör/kokosolja
Salt
Skär morötterna i tunna stavar och skiva vitlöksklyftorna.
Strimla kalkonbröstet och marinera en stund med limesaft, soja och curry.
Woka köttet snabbt i het panna i hälften av smöret/kokosoljan, salta lätt.
Häll över i en gryta och slå på kokosgrädden, koka upp och låt småputtra så såsen tjocknar.
Woka morot, purjo, ingefära och vitlök i resten av fettet.
Häll det över köttet, smaka av om du vill ha mer salt och curry.
Som tillbehör stekte jag rödkål och rucola på svag värme så det inte tar färg.
Du kan ta grönkål, salladskål, bladpersilja, spenat eller några andra gröna blad istället.
Granatäppelkärnor gav läcker färg och smak till woken.

Hälsokost…

Hamnen i Alanya med snöklädda Taurusberg i bakgrunden…
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!