Hallonfromage

Fromage på Skogshallon

Fromage på Skogshallon

Hallonfromage

2 dl frysta skogshallon

2 dl grädde/kokosgrädde

2 ägg

1 msk honung eller valfri sötning

2 gelatinblad

1 tsk pressad citron

Mixa hallonen med stavmixer, passera genom nätsil.

Använder du köpta hallon så koka upp dem först, då de kan innehålla bakterier.

Ta en slickepott och pressa igenom fruktköttet, det är enklast.

Blötlägg gelatinet i kallt vatten i tio minuter.

Dela gulor och vitor i två bunkar.

Blanda gulorna med sötningen och vispa tjockt med elvisp, ca fem minuter tar det att bli riktigt bra.

Diska visparna ordentligt, innan du vispar vitorna riktigt hårt.

Vispa grädde eller kokosgrädde i en tredje bunke.

Krama ur och smält gelatinet tillsammans med citronsaften.

Blanda det smälta gelatinet med hallonpurén.

Rör ner lite av den vispade grädden i äggulesmeten och rör så i hallonpurén.

Blanda ner resten av grädden och vänd till sist försiktigt ner äggvitorna.

Fyll fromagen i små mockakoppar eller i små, fina glas.

Ställ i kyl att stelna nån timme.

Servera vispad grädde/kokosgrädde till och gärna lite hela bär.

Hallonfromage

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/12/25/hallonfromage/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: