Senapssill
En sats inlagd sill
½ dl av din favoritsenap
1 tsk grovkornig senap
1 msk björksocker, sukrin eller honung
1 msk vit balsamvinäger
1½ dl rapsolja
En nypa vitpeppar
Några droppar Worcestershiresauce
ev ½ dl finhackad dill
Låt sillen rinna av ordentligt i durkslag. Rör samman allt utom oljan.
Tillsätt oljan först droppvis och sen i en tunn stråle, samtidigt som du vispar.
Jag använder elvisp, det går fort och lätt. Smaka av om du vill ha mer sting.
Blanda försiktigt ner sillen i senapssåsen och smaksätt med dill om du vill.
Häll upp i en burk och låt mogna nån dag i kylen.
Sillen håller sig minst en vecka i kylen, så förbered den gärna veckan innan jul för mindre stress i juldagarna.

Tomten gillar ägg till sin sill…
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!