Frasiga fiskpinnar 2 port (4 som tapas)
300 g torsk eller annan vit fisk
2 äggvitor
2 dl sesamfrön
50 g smör
50 g kokosolja
2 msk pofiber eller fiberhusk
ev 1-2 msk svartkummin
Salt och peppar
Skär fisken i tunna skivor, krydda lätt med salt och peppar på båda sidor.
Strö över pofiber eller fiberhusk, lättast går det om du fyller det i saltkar.
Vispa äggvitan skummig med en gaffel i en skål.
Blanda sesamfrön och svartkummin i en annan.
Doppa först fiskbitarna i äggvitan, använd gärna en tång.
Håll dem en stund ovanför skålen och låt rinna av.
Doppa dem sen i fröblandningen, se till så fröna täcker runtom.
Lägg fisken på en tallrik och ställ in i kylen en halvtimme, så sitter fröna fast bättre under stekningen.
Bryn smör och olja lätt i en stekpanna och stek fisken gyllenbrun i omgångar, ett par minuter på var sida.
Var försiktig så inte fröna bränns.
Lägg upp de färdigstekta fiskpinnarna och håll dem varma på ett fat i ugnen på 150º.
Jag serverade fiskpinnarna som tapas med en kanarisk mojo.
Mitt recept på den goda paprikasåsen finns i Grillmat LCHF, den hittar du här på Adlibris och Bokus.
Hett julklappstips om du vill vara färdig med julklapparna i god tid i år 🙂

Kanarisk mojo från Grillmat LCHF Foto Mikael Eriksson
Jag gillar alla dina recept och har lagat många av dessa också, men detta recept innehåller svartkummin. Vad är svartkummin och var säljs det?
Hej och tack 🙂 Information om svartkummin hittar du om du klickar på länken i ingredienslistan, länkar alltid på det viset om det är nån udda ingrediens eller annat jag vill dela med mig av. Finns i kryddbutiker, vanliga eller på nätet 🙂