Västerbottensfylld pannbiff med stuvade trattkantareller

Älgfärsbiffar

Pannbiffar med Västerbottensost 2 port

300 g köttfärs, jag hade älgfärs

1 dl riven Västerbottensost

1 ägg

½ dl grädde

½ msk fiberhusk

Salt och peppar

Blanda hastigt ihop färsen med fiberhusk och kryddor. Rör ner ägg, grädde och riven ost.

Smaka av om det behövs mer kryddning och låt smeten svälla en stund.

Forma till biffar och stek gyllenbruna i smör, cirka 3 minuter på var sida.

Dra pannan från värmen och låt eftersteka några minuter.

Trattkantarellsås 2 port

2 dl förvällda trattkantareller

2 msk smör

3 dl grädde/kokosgrädde

½ tsk vit balsamvinäger

½ tsk Tamarisoja

Salt och peppar

Bryn kantarellerna i smöret. Krydda och tillsätt soja och vinäger, låt det koka in.

Häll över grädden och låt såsen småputtra i 30 minuter, rör då och då.

Syrlig äppelsallad

1 äpple

1 liten gul lök

½ gul paprika

½ röd paprika

2 msk smör

1 tsk vit balsamvinäger

Salt och peppar

Skär äpple, lök och paprika i tunna strimlor.

Stek allt mjukt i smöret utan att få för mycket färg.

Smaksätt med vinäger, salt och peppar.

Servera salladen varm till pannbiffarna och trattkantarellsåsen.

Trattkantareller

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/11/07/vasterbottensfylld-pannbiff-med-stuvade-trattkantareller/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hej Birgitta.
    Dina recept verkar väldigt aptitliga.
    Dock är jag lite besviken på västerbottenost eftersom dom använder antibiotika (E235) i sin ost (har mailat norrmejerier om detta men inte fått svar).
    Ska vi ha ett rent livsmedel så borde såna tillsatser inte få finnas.
    Det skulle ju va fantastiskt om du som har så stort kontaktnät vill propagera för att E235 tas bort.
    Tilläggas skall att Falbygden, Arla med flera använder det och jag bojkottar ost med denna tillsats.

    MVH
    Tomas

    • Tack. Tråkigt att en del mejerier fortfarande använder onödiga tillsatser. Skrev det här receptet för några år sen, idag är det mest getost som förekommer i mitt kök. Kontakta mejeriet igen med din fråga, de måste ju kunna svara på varför de använder antibiotika.


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s