Pressgurka

Ättiksgurka - Pressgurka - Inlagd Gurka

Pressgurka

3 gurkor

1 msk salt

½ dl ättikssprit 12%

1½ dl vatten

1 msk honung eller valfri sötning

½ dl hackad persilja eller dill

Vitpeppar

Skiva gurkan och blanda med saltet i en bunke.

Låt ligga i press en halvtimme med ett fat och en tyngd över, t ex en mortel.

Blanda övriga ingredienser till en lag.

Häll av vattnet som saltet dragit ur gurkan och vänd ner dem i lagen.

Gurkan håller sig upp till en vecka i ättikslagen.

Ättiksgurka Lowcarb

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/11/06/pressgurka/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s