Fiskgratäng med fänkål och fetaost

Fetaostgratinerad lax

Fetaostgratinerad lax med paprika och fänkål 4 port

600 g lax, helst viltfångad

3 tomater

2 röda paprikor

2 paket fetaost

2 dl riven gräddost

2 dl vitt vin

1 stor, gul lök

1 fänkål

1 finhackad chili

50 gr smör

2 msk olivolja

2 msk oregano

Salt och peppar

Skär laxen i stora kuber och krydda väl runtom.

Skär paprika och tomat i stora bitar. Finstrimla fänkålen och löken.

Fräs grönsakerna några minuter i smör och olivolja tillsammans med chili, oregano och salt.

Häll på vinet och låt puttra en halvtimme. Vill du inte använda vin så ta vatten med 1 pressad citron istället.

Lägg grönsakerna i en ugnsform och fördela laxbitarna över.

Smula ner fetaosten och strö den rivna gräddosten över och gratinera på 200°  i 15-20 min.

Servera med en spenatsallad och en crème fraichesås med finhackade örter och dijonsenap.

För tips på en mjölkfri gratäng, klicka på bilden nedan.

Fiskgratäng med dillsås och blomkål

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/10/25/fiskgratang-med-fankal-och-fetaost/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s