Fetaostgratinerad lax med paprika och fänkål 4 port
600 g lax, helst viltfångad
3 tomater
2 röda paprikor
2 paket fetaost
2 dl riven gräddost
2 dl vitt vin
1 stor, gul lök
1 fänkål
1 finhackad chili
50 gr smör
2 msk olivolja
2 msk oregano
Salt och peppar
Skär laxen i stora kuber och krydda väl runtom.
Skär paprika och tomat i stora bitar. Finstrimla fänkålen och löken.
Fräs grönsakerna några minuter i smör och olivolja tillsammans med chili, oregano och salt.
Häll på vinet och låt puttra en halvtimme. Vill du inte använda vin så ta vatten med 1 pressad citron istället.
Lägg grönsakerna i en ugnsform och fördela laxbitarna över.
Smula ner fetaosten och strö den rivna gräddosten över och gratinera på 200° i 15-20 min.
Servera med en spenatsallad och en crème fraichesås med finhackade örter och dijonsenap.
För tips på en mjölkfri gratäng, klicka på bilden nedan.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!