Sesampanerad Torsk
2 bitar torskrygg à ca 150 g
1 ägg
½ dl sesamfrön
1 msk svartkummin
2 tsk fiberhusk
50 g smör
Saffransstuvad fänkål
1 fänkål
2 msk smör
1 kuvert saffran
2 msk vitt vin eller citronsaft
2 dl grädde/kokosgrädde
1 tsk buljongpulver
Salt och peppar
Strimla fänkålen riktigt fint och fräs lätt i smör, salta och peppra lätt.
Strö över buljong och saffranstrådar. Häll över vinet, som får koka in.
Tillsätt grädden, koka upp och låt puttra en stund tills det blivit en krämig stuvning.
Krydda torsken med salt, peppar och strö fiberhusk runt om.
Doppa sen i uppvispat ägg och sist i en skål med sesamfrön/svartkummin.
Se till så att fröna fastnar runt om, skaka av det överflödiga.
Låt ligga och torka lite innan stekningen, så blir stekytan finare.
Bryn smöret till fisken lätt, stek den ett par minuter på var sida.
Var försiktigt så det inte bränns. Dra från värmen och låt eftersteka en liten stund till.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!