Biff med senapslök och råstekt sötpotatis

Biff med lök

Biff med senapslök och råstekt sötpotatis 2 port

2 biffar à 200 g

1-2 skivade sötpotatisar (rättika om du är kolhydratkänslig)

2-3 msk smör till stekning

Salt och peppar

Senapslök 2 port

2 medelstora lökar

50 + 50 g smör

1 msk osötad senap

1 tsk äppelcidervinäger

½ tsk Worchestershiresauce

Salt och peppar

Skär löken i tunna klyftor. Stek mjuk i hälften av smöret, krydda med salt och peppar.

Rör ner senap, vinäger och Worcester, låt puttra medan du steker köttet och sötpotatisen i varsin panna.

Bryn köttet väl på båda sidor, stek ca 1 minuter på var sida om du vill ha det lättstekt.

Ta från värmen och låt eftersteka en liten stund så värmen fördelas i hela köttbiten.

Lägg till ett par minuter om du vill ha köttet medium och ca 5 minuter om det ska vara välstekt.

Vänd det då ett par gånger under stekningen.

Sötpotatisskivorna steker du ett par minuter på var sida i brynt smör på hög värme, dra ner till låg och låt eftersteka en liten stund.

När kött och sötpotatis är klara tar du löken från värmen och rör ner resten av smöret i små klickar så det blir en simmig senapssås.

Biff med lök i senapssmörsås med sötpotatis

Annonser

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/10/15/biff-med-senapslok-och-rastekt-sotpotatis/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hej Birgitta,
    Funderar på nyårsmaten.
    Tänker kanske sötpotatisrosor ( tunnskivat i muffinsform med smör timjan och parmesan)
    En del förespråkar ju låg värme typ inte över 100 grader. Vad anser du om det? Om receptet tex anger 200grader i 45 min kan man då tänka att dubbla tiden för att få samma resultat med hälften så varmt? Och om jag vill göra i förväg kan jag abryta när det är ca 20min kvar och köra klart precis till servering? Eller hur tänker du att jag ska göra?
    Tack för ett fantastisk receptskatt!
    Vänligen Marika

    • Hej. Jag skulle inte göra dem på så låg värme och lång tid, då blir det ju mest bara mos… Det bästa är att grädda dem färdigt och så värmer du dem på 150gr i ca 15-20 min innan serveringen. Gott Nytt År ❤


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s