Marinerade cocktailtomater
500 g cocktailtomater
2 msk torkad timjan eller oregano
Flingsalt
Kallpressad olivolja, rapsolja eller macadamiaolja så det täcker tomaterna
1 msk äppelcidervinäger per burk
Halvera tomaterna och lägg på en plåt. Smula lite flingsalt och torkade örter över.
Vill du ha ha mer sting på tomaterna så strö även över chiliflingor och några vitlöksklyftor i tunna skivor.
Torka i ugnen på 75° i 6 timmar. Lägg de varma tomaterna i rena burkar, häll över vinäger och täck med olja.
Se till så att oljan står ca 1 cm över tomaterna, om inte syret kommer åt tomaterna så håller de länge.
Oljan kan sen tomaterna tagit slut användas till en god dressing.

Inlagda cocktailtomater, rostade valnötter och fetaost blir gott att grilla i ugnen.
Hur ska de förvaras? Står de sig i rumstemp eller ska man ha dem i kyl? Vet att jag testat tidigare och att oljan stelnade då.
Ser du bara till så oljan täcker ordentligt så håller de länge i rumstemperatur. Gör du större sats så kan du ju förvara några burkar i kylen och ta fram eftersom 🙂
Tack, det låter bra.:)
Lycka till, sprid gärna receptet vidare 🙂